Foto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 4 velké brambory
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • hrst čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Troubu předehřejte na 170 oC. Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete. Těsto si rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte na brambory nakrájené na tenké plátky. Pomašlujte vejcem a dejte péct na cca 25 minut. Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem. 

Tip:

Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 oC a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.

Reklama