bublanina.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 180 g smetany ke šlehání
  • 60 ml mléka
  • ovoce podle chuti a sezony

Postup

Cukr vyšlehejte s vejci do pěny. Opatrně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec smetanu a mléko. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný polohrubou moukou.

Nahoru naskládejte ovoce.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 40 až 45 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zázračná jahodová bublanina

3.jpg

Foto: Lenka Mastešová

Jahodová bublanina s netradiční vůní hřebíčku

5.jpg

Foto: Alena Kolaříková