spenatovetagliatelle.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g mraženého špenátové protlaku
  • 300 g smetany ke šlehání
  • sůl a bílý pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • olivový olej
  • 300 g kuřecích prsou
  • parmezán

Postup

Kuřecí prsa ochuťte jak máte rádi a připravte je na grilu. Můžete je také po ugrilování skladovat v lednici a potom použít k těstovinám.

Uvařte těstoviny v osolené vodě. Mezitím, co se vaří, tak ve velké pánvi zahřejte olivový olej a opečte na něm šalotku a nasekaný česnek. Přidejte mražený špenátový protlak a čekejte, až se rozpustí. Průběžně míchejte. Přidejte také smetanu. Ochuťte solí a pepřem. 

Hustotu omáčky můžete ještě doladit trochou vody, ve které se vařily těstoviny. Uvařené těstoviny dejte do pánve se špenátovou omáčkou. Prohřejte a podávejte posypané parmezánem, s kousky grilovaných kuřecích prsou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Snadné špagety se slaninou a špenátem

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Špenát zapečený s vejci

5.jpg

Foto: archiv redakce

Gnocchi se špenátem, kuřecím masem a parmezánem

6.jpg

Foto: Chef Dejv