Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g tagliatelle
- 200 g mraženého špenátové protlaku
- 300 g smetany ke šlehání
- sůl a bílý pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 šalotky
- olivový olej
- 300 g kuřecích prsou
- parmezán
Postup
Kuřecí prsa ochuťte jak máte rádi a připravte je na grilu. Můžete je také po ugrilování skladovat v lednici a potom použít k těstovinám.
Uvařte těstoviny v osolené vodě. Mezitím, co se vaří, tak ve velké pánvi zahřejte olivový olej a opečte na něm šalotku a nasekaný česnek. Přidejte mražený špenátový protlak a čekejte, až se rozpustí. Průběžně míchejte. Přidejte také smetanu. Ochuťte solí a pepřem.
Hustotu omáčky můžete ještě doladit trochou vody, ve které se vařily těstoviny. Uvařené těstoviny dejte do pánve se špenátovou omáčkou. Prohřejte a podávejte posypané parmezánem, s kousky grilovaných kuřecích prsou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Snadné špagety se slaninou a špenátem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Gnocchi se špenátem, kuřecím masem a parmezánem
Foto: Chef Dejv
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to dokonale, mňam