IMG_1055.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 800 g loupaných mražených krevet
  • 2 šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • červený pepř 
  • 250 ml bílého vína
  • zelená petrželová nať

Postup

Zahřejte velkou pánev a dejte do ní dejte trochu olivového oleje. Můžete přidat i kousek másla.

Vsypejte nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek. Opékejte asi pět minut. Vsypejte všechny krevety. Klidně ještě zmrazené. Dalších pět minut opékejte. Ochuťte soli a pepřem.

Přilijte víno a opět zprudka odvařte. Ochutnejte, zasypejte nasekanou petrželkou. Ihned podávejte s česnekovou bagetou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kohout na víně

6.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Čočkové ragú s matou a krevetami

7.jpg

Foto: Radek Kříž