Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 800 g loupaných mražených krevet
- 2 šalotky
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- máslo
- sůl
- červený pepř
- 250 ml bílého vína
- zelená petrželová nať
Postup
Zahřejte velkou pánev a dejte do ní dejte trochu olivového oleje. Můžete přidat i kousek másla.
Vsypejte nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek. Opékejte asi pět minut. Vsypejte všechny krevety. Klidně ještě zmrazené. Dalších pět minut opékejte. Ochuťte soli a pepřem.
Přilijte víno a opět zprudka odvařte. Ochutnejte, zasypejte nasekanou petrželkou. Ihned podávejte s česnekovou bagetou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Čočkové ragú s matou a krevetami
Foto: Radek Kříž
Nový komentář