Tofu na gril navíc obsahuje minimálně 43 % proteinů z doporučené denní dávky, vápník a další tělu prospěšné látky. Zaručeně neobsahuje konzervanty, geneticky modifikované organismy (GMO), lepek, laktózu ani cholesterol. Na rozdíl od klasických masových produktů, ryb nebo zeleniny, u kterých příprava zabere i desítky minut, Lunter Tofu na gril stačí nakrájet na kousky požadovaného tvaru a velikosti, opéct je z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi a sníst. Dopřejte si grilování bez obav, že by se vám suroviny během horkých letních dní při skladování zkazily – tofu v lednici vydrží klidně 6 až 8 týdnů.
Pokud chcete grilovat opravdu zdravě, nezapomeňte na hodně čerstvé zeleniny a rostlinných produktů. V případě, že hledáte zdroj kvalitních bílkovin, vybírejte především ty rostlinné. Pomáhají k lepší imunitě a prospívají správnému trávení. Tofu představuje bezpečný zdroj proteinů pro celou rodinu, nezvyšuje hladinu cholesterolu ani s ním nepřiberete na váze, což je vzhledem k právě začínající plavkové sezóně ideální kombinace.
Náš TIP: Sweet chilli tofu na grilu s trhaným salátem
1 porce, 5 minut přípravy
Suroviny:
- 180 g LUNTER TOFU na gril sweet chilli
- Různé druhy salátu
- Cherry rajčátka
- Chilli papričky
- Olivový olej
- Sůl
Postup:
- Tofu rozkrojíme příčně na dvě trojúhelníkové časti a vložíme na rozpálený gril
- Mezitím smícháme listy salátu s cherry rajčátky a nakrájenými chilli papričkami
- Zakapeme olivovým olejem a dochutíme solí
Věděli jste, že...?
Pravidelná konzumace tofu má pozitivní vliv na naše zdraví a může také přispívat k dlouhověkosti. Tofu obsahuje důležité fytoestrogeny, které mají vliv na správnou činnost krevního oběhu a působí jako prevence proti častým civilizačním onemocněním.
Klinické studie ukázaly, že sója pozitivně ovlivňuje i hladinu cholesterolu. „Velkým benefitem tofu je kromě jeho vyvážených nutričních hodnot také jeho lehká stravitelnost a příznivý glykemický index. To určitě ocení všichni, kdo se snaží udržet svou ideální váhu,“ říká všeobecná lékařka MUDr. Diana Ganajová. Tofu je přitom chutné a můžete si ho připravit rychle a jednoduše na tisíc různých způsobů.
Lunter tofu vzniká tradičním, 2 000 let starým výrobním postupem, jehož první zmínka pochází z období starověké Číny kolem roku 220 n. l. V nedávném testu „České veganské společnosti“ se po porovnání šesti různých tofu dostupných na trhu Lunter tofu umístilo na prvním místě v obsahu vápníku (až 272 mg/100 g).
Těšte se na článek o testování jednotlivých produktů Lunter!
Více na LUNTER.COM
Čtěte také:
Nový komentář