vajíčková pomazánka

Pomazánka z vajíček vařených natvrdo je velice oblíbená nejen jako chutná svačina, ale také jako perfektní základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Recept se vám tedy bude hodit nejen v době blížících se svátků, kdy budete hostit návštěvy a rodinu, ale vlastně po celý rok. Jak děláte oblíbenou vajíčkovou pomazánku vy?

U nás doma dělá vajíčkovou pomazánku pravidelně devítiletá Toninka. Je to druhý recept, který si zapsala do své dětské kuchařky (první je tátova mlíkačka) a umí ji opravdu výborně. Vlastně už se vůbec nemusím starat. Když jsem přinesla domů k testování majonézy Hellmann´s, tak s radostí běžela uvařit sedm vajíček.

Proč sedm? Máme totiž výborného a praktického pomocníka - vajíčkovar. Vejde se tam právě sedm vajíček, nastavíme si jen jestli chceme vajíčka naměkko nebo natvrdo a zapneme. Za chvíli je uvařeno, přesně tak, jak chceme. Doporučuji. Je to hračka za pár stovek a u nás doma by to bez ní prostě nefungovalo :-)

Ráda bych znala tipy na vaše vajíčkové pomazánky. Ta naše už je trochu nudná. Výborná, ale pořád stejná. Takže sem s vašimi domácí recepty.

vajíčková pomazánka

Suroviny

  • 7 vajíček uvařených natvrdo
  • 5 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 5 lžic pomazánkového másla
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • 1 malá šalotka
  • na ozdobu pažitka nebo petrželka

Postup

Vajíčka uvařená natvrdo oloupejte. Rozkrojte a vyloupněte z bílku žloutek. Žloutky rozmačkejte s majonézou a pomazánkovým máslem.

Bílky nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém slzičkovém struhadle. Přidejte ke žloutkové směsi. Dochuťte solí, pepřem a hořčicí.

vajíčková pomazánka

Šalotku spařte horkou vodou, nechejte okapat a přidejte do vajíčkové směsi. Tento spařovací krok můžete vynechat. My ho děláme kvůli dětem.

Ozdobte pažitkou nebo petrželkou. Ty můžete, najemno nasekané, vmíchat i do pomazánky.

Dobrou chuť přeje Elly a Toninka :-)

Čtěte také

Reklama