Nejrůznější snadné pomazánky si můžete připravit do lednice a potom jen rychle namazat dětem nebo sobě na svačinu.
Jenže, máte pořád nápady na další a další, nové a chutné pomazánky? Mně někdy chybí inspirace, a proto mě potěší, když se při návštěvě u kamarádky Libušky naučím další. A jednu lepší než druhou. Vlastně ani nedokážu říct, jestli mi více chutnal obyčejný tavený sýr smíchaný s česnekem, tuňáková pomazánka nebo pomazánka se sušenými rajčaty či lososem. Všechny byly prostě dokonalé!
Na tuňákovou pomazánku potřebujete pouze plechovku dobrého tuňáka v rajčatové omáčce. Jestli najdete ve spíži tuňáka v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě, můžete ho použít a do finální verze pomazánky použijte trochu kečupu.
Volitelnou surovinou je v receptu cibule. Pro malé děti ji klidně vynechejte, pro větší děti, dospělé a milovníky cibule ji určitě nezapomeňte přidat. Nakrájenou najemno, klidně to může být šalotka nebo jarní cibulka i se zelenou natí. Pomazánku osvěží a barevně rozveselí.
Suroviny
- 1 plechovka tuňáka v rajčatové omáčce
- 250 g sýra Philadelphia (případně Lučiny)
- 1 malá cibule
- sůl a pepř
Postup
Příprava této pomazánky je tak snadná, že postup není téměř nutný psát. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky. Přidáme tuňáka i s omáčkou, případně s olejem nebo šťávou. Rozmačkáme vidličkou. Přidáme sýr a důkladně promícháme.
Můžeme dochutit čerstvou nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou. Výborné bude i dochucení kouskem nastrouhaného čedaru. Fantazii se meze nekladou. Milovníci kukuřice mohou přidat trochu sterilované kukuřice, čerstvá paprika nasekaná na drobné kostičky tomuto pokrmu neublíží, naopak prospěje.
Mažeme na dobré pečivo, třeba si upečte domácí celozrnné rohlíky. Recept na ně připravujeme již na zítra!
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
bude k večeři..
Také dělávám tuňákovou pomazánku, sice trochu podobně, ale velice často.
Výborná pomazánka !!!
Jak bych dala tuňáka jenom ve vlastní šťávě, jinak ty další ingredienie jsou o.k.
moula — #15a tahle je moje oblíbená!
gerda — #13mňam! To musím zkusit...
gerda — #13 Presne takhle jsme u nas delavali kvasnicovou, misto te mouky nadrobit do panvicky se smazenou cibulkou velkou kostku kvasnic, nechat rozpustit a pak pridat vajicka. Bylo to strasne dobry, vubec nesmrdelo po kvasnicich. Musim nekdy brzo udelat
tuňáka v rajčatové omáčce jsem ještě nezkoušela, doma děláme rychlovku - jen tuňák + choceňské pomazánkové máslo - posypat cibulkou - na čerstvém pečivu vynikající
Sojová pomazánka je rychlejší a taky dobrá.
Na 3 lžicích oleje usmažíme 1 velkou drobně pokrájenou cibuli. Ve vodě (trocha) rozkvedláme 4 vrchovaté lžíce HRUBÉ sojové mouky. Přidáme ke smažené cibuli, dobře rozmícháme a kaši necháme chvilku restovat. Pak dáme ještě 2 veliká vajíčka, společně promícháme, necháme je srazit. Dochutíme solí, pepřem a zdobíme zelenou natí, červenou kapií, vyzkoušela jsem to nabízet i návštěvám a když netušili, co to je a že je to z kategorie zdravých pokrmů, konzumovali radostně.
Mně teď napadla pomazánka, kterou jsem nedělala snad čtvrt století a kdysi nám velice chutnala. JÁHLOVÁ S TVAROHEM A SÝREM.
rozpis: 4 dg suchých jahel povařit do husta ve 3 deci osolené vody, cca 1/2 hodinky. Nechat zchládnout. Na oleji osmažit 1 pokrájenou cibuli dohněda.
Pak se mixuje 1 tvaroh, ty uvařené jáhly, smažená cibule, strouhaný tvrdý sýr a malinká syrová cibulka. Podle chuti ještě dosolíme. Zdobíme pažitkou nebo něčím zeleným - pórkem třebas.
Taky mám ráda.
take delam jen mam tunaka klasiku ne v rajcatech a je moc dobra jeste davam trosku horcice
zrovna to snídáme,ale bez sýra.Místo toho tam máme vajíčko
to stojí za vyzkoušení, už se těším
rychlovka, která chutná
Znám a je to výborné
já dělávám podobnou, ale používám tvaroh a tuňáka v oleji.....
jak nemám ryby ráda, tak tuňák je čestná výjimka. Do této pomazánky bych kápla trochu citronové šťávy, mám vyzkoušené, že to báječnou chuť ještě vylepší.
Tak toto je opravdu velmi snadný a jednoduchý recept. Uděláme si lehké úterý, přesně v tomto duchu - hm, to by mohlo vyhovovat