Nejrůznější snadné pomazánky si můžete připravit do lednice a potom jen rychle namazat dětem nebo sobě na svačinu.

tuňáková pomazánka

Jenže, máte pořád nápady na další a další, nové a chutné pomazánky? Mně někdy chybí inspirace, a proto mě potěší, když se při návštěvě u kamarádky Libušky naučím další. A jednu lepší než druhou. Vlastně ani nedokážu říct, jestli mi více chutnal obyčejný tavený sýr smíchaný s česnekem, tuňáková pomazánka nebo pomazánka se sušenými rajčaty či lososem. Všechny byly prostě dokonalé!

Na tuňákovou pomazánku potřebujete pouze plechovku dobrého tuňáka v rajčatové omáčce. Jestli najdete ve spíži tuňáka v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě, můžete ho použít a do finální verze pomazánky použijte trochu kečupu.

Volitelnou surovinou je v receptu cibule. Pro malé děti ji klidně vynechejte, pro větší děti, dospělé a milovníky cibule ji určitě nezapomeňte přidat. Nakrájenou najemno, klidně to může být šalotka nebo jarní cibulka i se zelenou natí. Pomazánku osvěží a barevně rozveselí.

Suroviny

  • 1 plechovka tuňáka v rajčatové omáčce
  • 250 g sýra Philadelphia (případně Lučiny)
  • 1 malá cibule
  • sůl a pepř

Postup

Příprava této pomazánky je tak snadná, že postup není téměř nutný psát. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky. Přidáme tuňáka i s omáčkou, případně s olejem nebo šťávou. Rozmačkáme vidličkou. Přidáme sýr a důkladně promícháme.

Můžeme dochutit čerstvou nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou. Výborné bude i dochucení kouskem nastrouhaného čedaru. Fantazii se meze nekladou. Milovníci kukuřice mohou přidat trochu sterilované kukuřice, čerstvá paprika nasekaná na drobné kostičky tomuto pokrmu neublíží, naopak prospěje.

Mažeme na dobré pečivo, třeba si upečte domácí celozrnné rohlíky. Recept na ně připravujeme již na zítra!

Dobrou chuť přeje Elly.

TÉMATA:
PŘEDKRMY