Důvodů, proč nutriční specialisté ryby doporučují, je hned několik. Tím hlavním je, že jsou bohaté na bílkoviny a zdraví prospěšné mastné kyseliny. Za zmínku stojí i fakt, že oproti jiným druhům masa to rybí obsahuje méně tuku. Oblíbené filé ho dokonce nemá ani tři procenta. Takže pokud ho zařadíte do svého jídelníčku, poděkuje vám i vaše figura.
Kvalitní úlovek nestojí majlant
A stěžovat si překvapivě nebude ani vaše peněženka. Argument, že skutečně dobré ryby jsou drahé, je totiž lichý. V obchodě najdete i cenově dostupnější výrobky. Stačí, když zamíříte k mrazicím boxům. Při výběru se pak řiďte informacemi na obalech produktů a upřednostněte filé, které se pyšní logem MSC. „Jde o modrou značku s bílou rybkou, která je garancí trvale udržitelného rybolovu,“ vysvětluje Jan Šimon, brand manažer značky NOWACO a pokračuje: „Tyto výrobky jsou kvalitnější než ostatní. Rozdíl v ceně je ale přitom maximálně jen pár korun.“
Kupujte rybu, ne vodu
Když na obalu vámi vybraného produktu najdete ještě nápis „Zmrazeno na moři“, máte vyhráno, podařil se vám opravdu skvělý úlovek. Toto filé je z ryby, která byla ihned po vylovení zpracována, takže si rybí maso díky rychlému zmrazení uchovalo vše potřebné. Kromě živin také svoji typickou vůni i chuť.
Pokud chcete jít v obchodě rovnou na jistotu a představa studování etiket výrobků vás neláká, sáhněte po NOWACO Filé, které splňuje obojí. Obsahuje 100% rybího masa. Tedy žádnou přidanou vodu ani jiné chemické látky v něm nenajdete.
Kreativitě v kuchyni se meze nekladou
A pak už je to jen na vás, jak si doma úlovek připravíte. Možností je spousta, od skvělé rybí polévky přes tradiční britské fish&chips, zapečenou rybu až po filé se zeleninou na másle. Pokud by vám přece jen chyběla inspirace, stačí se po dívat na recepty na webových stránkách Nowaco.cz a můžete se pustit do vaření.
Nový komentář