40568557_300501917348108_2637203605865627648_n.jpg (591 KB)

Suroviny

  • 400 g dýně Hokaido
  • 1 větší brambor
  • 1 menší cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 800 ml zeleninového vývaru

41007356_237496100268316_7609054337511194624_n.jpg (1.12 MB)

Postup

Dýni zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Brambor oloupejte a také pokrájejte na menší kousky.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte dýni, brambor a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem (popřípadě vodou), ochuťte solí, pepřem a vařte.

Jakmile dýně a brambory změknou, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. Pro zjemnění můžete přidat trochu smetany nebo kokosového mléka.

Polévku podávejte horkou s opraženými dýňovými semínky.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Máte chuť na dýni? Inspirujte se u nás.

Špagetová dýně zapečená s mletým masem

dyne1.jpg (194 KB)

Podzimní špagety s dýní

spagety4.jpg (94 KB)

Dýňové noky s liškovou omáčkou

noky.jpg (126 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková