Suroviny
- 400 g dýně Hokaido
- 1 větší brambor
- 1 menší cibule
- 1 - 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
- 800 ml zeleninového vývaru
Postup
Dýni zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Brambor oloupejte a také pokrájejte na menší kousky.
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte dýni, brambor a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem (popřípadě vodou), ochuťte solí, pepřem a vařte.
Jakmile dýně a brambory změknou, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. Pro zjemnění můžete přidat trochu smetany nebo kokosového mléka.
Polévku podávejte horkou s opraženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Máte chuť na dýni? Inspirujte se u nás.
Špagetová dýně zapečená s mletým masem
Dýňové noky s liškovou omáčkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Dýni používám k vaření na podzim pravidelně. Máme ji všichni doma moc rádi.
Také pěstujeme dýni Hokaido a vaříme z ní polévku. Mám jiný recept, takže vyzkouším i tento. Máme také rádi pečené kuře na dýni, všem nám moc chutná.
Jednu dýni Hokaidó jsem dostala. Polévku z ní vyzkouším. Díky za tip
Z dyně zavařuji kompot.Máme ho moc rádi.
Dýňovou polévku vaříme a máme jí rádi.Čtu příspěvek od Bébiny ,špagetovou dýni jsem ještě nikdy nezkoušela,asi vyzkouším.
Můj osobní tip je přidat do dýňové polévky špetku kurkumy a půl lžičky sladké papriky. Je pak skutečně dokonalá.
Dýni mám ráda a dýňovou polévku jsem vařila zrovna včera. Dělám jí trochu jinak, bez brambor a česneku, zato s kořenovou zeleninou a trochou smetany. A špagetová dýně, to je dar z nebes. Nedělám tedy jenom dýňové špagety, to mi přijde dost hladové, ale přidávám jí k troše těstovin na odlehčení. Minulý týden jsem jí měla s žampiony a parmezánem.
Polévku z hokaida vařím, je výborná...díky za tipy...