IMG_20210114_153232.jpg (163 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 větší makrela
  • 120 gramů mrkve nastrouhané nahrubo
  • 3 stonky jarní cibulky nebo malá červená cibule
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička hořčice

pomazanka.jpg (113 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Makrelu oberte a natrhejte na kousky. Dejte do misky. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibulku (bílé i zelená části), tvaroh a hořčici. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Pokud je to možné, nechejte pár hodin odležet v lednici.

Mažte na libovolné pečivo.

Dobrou chuť přeje Elly.

Šunková pomazánka nejen pro děti

1.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Cizrnová pomazánka

2.jpg (53 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama