Ingredience:
Příloha:
- 4 plátky chleba
- 1 lžička pesta z medvědího česneku
- 1 lžíce másla
- 100 g strouhaného parmazánu
- 3 vajíčka
- 1 lžíce zelených oliv
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Dip:
- 4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
- 1 jarní cibulka
- 1 snítka petrželky
- mořská sůl dle chuti
Postup:
Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou. Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka). Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.
Nový komentář
Komentáře
Dobrý tip - letos jsem na medvědí česnek narazila.... ale celá pole jsem ho viděla u Edingburghu. Asi ho Skotové neznají....??