Ingredience:

62b31c65c829cobrazek.png

Příloha:

  • 4 plátky chleba
  • 1 lžička pesta z medvědího česneku
  • 1 lžíce másla
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 3 vajíčka
  • 1 lžíce zelených oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli


Dip:

  • 4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
  • 1 jarní cibulka
  • 1 snítka petrželky
  • mořská sůl dle chuti


Postup:

Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou. Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka). Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.

Reklama