Suroviny
- 400 g těstovin (my jsme použili Barilla Mafaldine)
- 400 g kuřecích prsíček bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce másla
- 400 ml smetany na vaření
- 100 g nastrouhaného parmezánu
- oregano
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželová nať
- parmezán na posypání

Postup
Těstoviny dejte vařit do osolené vody. Uvařte je tak, ať jsou raději tvrdší, ještě se lehce dodělají v omáčce.
Schovejte si hrnek vody, ve které se těstoviny vařily a dejte ho stranou. Těstoviny sceďte a nechejte v hrnci přikryté poklicí.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso, nakrájené na kousky. Hotové maso přidejte do hrnce k těstovinám, opět přikryjte poklicí.
Do pánve po kuřecím masu dejte máslo. Rozpusťte a dejte na máslo opékat nasekaný česnek. Opékejte asi minutu až dvě, dokud česnek nezezlátne. Pozor, aby se nespálil. Zasypejte moukou, promíchejte. Přidejte smetanu, opět promíchejte. Můžete použít i metličku. Ochuťte oreganem, solí a pepřem. Nechejte provařit mouku, asi 10 až 15 minut. Míchejte.
Do omáčky vraťte maso a přidejte těstoviny. Pokud se vám zdá příliš hustá, můžete vlít trochu vody z vaření těstovin. Přisypejte parmezán. Promíchejte. Už nevařte.
Na talíři posypejte nasekanou petrželovou natí a trochou parmezánu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Třikrát letní těstovinová jídla
Letní těstoviny s rajčaty a tuňákem
Těstoviny s cuketou a česnekem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dobroty.
TTestoviny máme rádi
S těstovinami se dá "kouzlit"... Však je máme doma všichni rádi, hlavně vnoučata, ale i naše holky - fenečky.
Parmezán (a jemu podobné) je král sýrů, ten povznese na luxusní pokrm i špejle.
Dobrota.