DSC_2421.jpg (106 KB)

Suroviny

  • 400 g těstovin (my jsme použili Barilla Mafaldine)
  • 400 g kuřecích prsíček bez kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • 400 ml smetany na vaření
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • oregano
  • sůl 
  • pepř
  • čerstvá petrželová nať
  • parmezán na posypání

DSC_2420.jpg (106 KB)

Postup

Těstoviny dejte vařit do osolené vody. Uvařte je tak, ať jsou raději tvrdší, ještě se lehce dodělají v omáčce.

Schovejte si hrnek vody, ve které se těstoviny vařily a dejte ho stranou. Těstoviny sceďte a nechejte v hrnci přikryté poklicí.

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso, nakrájené na kousky. Hotové maso přidejte do hrnce k těstovinám, opět přikryjte poklicí. 

Do pánve po kuřecím masu dejte máslo. Rozpusťte a dejte na máslo opékat nasekaný česnek. Opékejte asi minutu až dvě, dokud česnek nezezlátne. Pozor, aby se nespálil. Zasypejte moukou, promíchejte. Přidejte smetanu, opět promíchejte. Můžete použít i metličku. Ochuťte oreganem, solí a pepřem. Nechejte provařit mouku, asi 10 až 15 minut. Míchejte.

Do omáčky vraťte maso a přidejte těstoviny. Pokud se vám zdá příliš hustá, můžete vlít trochu vody z vaření těstovin. Přisypejte parmezán. Promíchejte. Už nevařte.

Na talíři posypejte nasekanou petrželovou natí a trochou parmezánu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Třikrát letní těstovinová jídla

Letní těstoviny s rajčaty a tuňákem

letni.jpg (273 KB)

Těstoviny s cuketou a česnekem

DSC_0024.jpg (133 KB)

Těstoviny s houbami

testovinyshoubami.jpg (80 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama