01_mix_na_gril.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 Valašský mix na gril 
  • 4 červené a 4 žluté papriky
  • 3 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky - tymián, petrželka

Postup

Všechny papriky rozkrojte napůl, očistěte je od semínek a nakrájejte na plátky. Vsypejte do velké pánve, kterou je možné používat na grilu. Přidejte oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku a oloupané cibule pokrájené na čtvrtky.

Zalijte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Ochuťte čerstvým tymiánem. Dejte na rozpálený gril a zároveň dejte grilovat všechny klobásky z Valašského mixu na gril.

Papriky průběžně míchejte. Na grilu musí změknout a místy můžou být lehce spáleny dočerna. Dodá jim to úžasnou chuť. Až jsou hotové, sundejte z grilu a dochuťte nasekanou petrželovou natí. Promíchejte a podávejte s ugrilovanými klobásami.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková