DSC_0056.jpg (136 KB)

Suroviny

  • velká cuketa
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • hladká mouka

Postup

Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky, silné asi 8 mm až 1 cm. Není nutné ji loupat. Plátky naskládejte jeden vedle druhého na plochu a posypejte solí. Nechejte deset minut „vypotit“. Povrch cukety se orosí. Vy tuto tekutinu osušte papírovou utěrkou.

DSC_0046.jpg (132 KB)

Kolečka cukety otočte a celý postup opakujte.

Připravte si všechny suroviny na trojobal. Hladkou mouku, vejce a strouhanku.

DSC_0050.jpg (146 KB)

Obalte každé kolečko cukety. Nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

DSC_0053.jpg (154 KB)

Smažte ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.

Ideální příloha jsou rané brambory, s kouskem másla a dobrý salát.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři cuketové tipy z naší redakce

Cuketový čokoládový koláč

cuket7.jpg (77 KB)

Rychlá cuketová polévka

cuketovapolevka.jpg (161 KB)

Cukeťák - slaný cuketový koláč

cuketak.jpg (121 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit