Suroviny
- velká cuketa
- sůl
- pepř
- strouhanka
- 2 vejce
- hladká mouka
Postup
Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky, silné asi 8 mm až 1 cm. Není nutné ji loupat. Plátky naskládejte jeden vedle druhého na plochu a posypejte solí. Nechejte deset minut „vypotit“. Povrch cukety se orosí. Vy tuto tekutinu osušte papírovou utěrkou.
Kolečka cukety otočte a celý postup opakujte.
Připravte si všechny suroviny na trojobal. Hladkou mouku, vejce a strouhanku.
Obalte každé kolečko cukety. Nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Smažte ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.
Ideální příloha jsou rané brambory, s kouskem másla a dobrý salát.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tři cuketové tipy z naší redakce
Cukeťák - slaný cuketový koláč
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
ještě před obalením si při solení rozmačkám trochu česneku a kolečka v nich "ošoupu".
Nestačilo by napsat....obalte jako řízek?
cukety konzumujeme hojně
mnamka
Scuket vaříme hodně jídel.
Smaženou cuketu mám ráda teplou i studenou.Ale než se ta kolečka všechna obalí a usmaží...
tohle máme rádi