Brambory budou taky skvělou přílohou ke grilování nebo třeba vložkou do koprové či houbové polévky.
Suroviny
- 1 kg brambor
- olivový olej
- sůl
dip
- zakysaná smetana
- bylinky a koření podle chuti
- sůl
- olivový olej
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě brambory. Pak je dejte na plech vyložený pečícím papírem a dlaní rozmáčkněte. Potřete jemně olivovým olejem a pečete na maximální teplotu do zlatova.
Mezi pečením si připravíte dip ze zakysané smetany, bylinek, koření dle chuti. Nezapomeňte ještě na špetku soli a přidejte asi jednu lžíci olivového oleje. Rozhodně vynechte česnek, to už je zbytečné a bude vám akorát těžko, vlastní zkušenost.
Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.
Dokřupava vysmažené bramboráky
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář