oroginal-bram.jpgFoto. Shutterstock

Brambory budou taky skvělou přílohou ke grilování nebo třeba vložkou do koprové či houbové polévky.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • olivový olej
  • sůl 

dip

  • zakysaná smetana
  • bylinky a koření podle chuti
  • sůl 
  • olivový olej

Postup

Brambory uvařte v osolené vodě brambory. Pak je dejte na plech vyložený pečícím papírem a dlaní rozmáčkněte. Potřete jemně olivovým olejem a pečete na maximální teplotu do zlatova.

Mezi pečením si připravíte dip ze zakysané smetany, bylinek, koření dle chuti. Nezapomeňte ještě na špetku soli a přidejte asi jednu lžíci olivového oleje. Rozhodně vynechte česnek, to už je zbytečné a bude vám akorát těžko, vlastní zkušenost.  

Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.

Dokřupava vysmažené bramboráky

5.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Bramborák nebo pizza?

6.jpg (142 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama