1c20c661a497a-blobid0.jpg

Co vás čeká?
Připravte se na bohatá a pestrá menu z celého Slovenska. Na své speciality vás opět zvou hvězdy slovenské gastronomie, jako jsou UFO, Mlyn 108, Chateau Čereňany, Doma u nás, Kavárna Slávia, IASAI, Au Café, BISTRONOMY nebo Hotel Lomnica. Nechybí ani osvědčené adresy, jako Carnevalle, Nostalgie, Leberfinger, KAZUMI, Ohnisko Košice, Chateau Gbeľany, Zámoček Antonstál, Hotel Hviezdoslav nebo Zylinder.

600dfecc3c812-blobid0.jpg

Letos se představí také nové talenty z restaurací jako Apolka v Bratislavě s prešporskou kuchyní, Palatín ve Svätém Juru s rakousko-uherskou kuchyní, Origin v Lučenci s moderní regionální kuchyní a Bistro Bakoš z Košic. Doporučujeme také hotelové restaurace, například Sissi v Hotelu Lomnica***** v Tatranské Lomnici, Hotel Panoráma**** na Štrbském Plese nebo Hotel Elizabeth**** v Trenčíně.

Novinkou z minulého roku, která se osvědčila, je účast 2* michelinské restaurace Platán z Maďarska s bistrem šéfkuchaře Ištvána Peštiho.

7efd7c22d04f7-obrazek.jpg

Nové restaurace roku 2025:

Moozi creative asian cuisine (Michal Konrád)

  • Boutique hotel a restaurace PRI MLYNE, Lozorno
  • Bistro Ferdinand, Bratislava
  • KAZUMI Sushi bistro, Bratislava
  • Francouzská restaurace – Hotel DEVÍN, Bratislava
  • Plzeňská hodovna, Malacky
  • Restaurace Klára – GOYA Vitality Hotel, Kaštiel Voderady
  • Penzion Rosel, Nové Zámky
  • TERRA restaurace, Jasová
  • Restaurace FONIX, Komárno
  • Villa Nečas, Žilina
  • Poetree’s restaurant – Grand Hotel Permon, Podbanské
  • Boutique Hotel Silisberg, Štiavnické Bane
  • SLOWENSKÁ, Starý Smokovec
  • Restaurace Baux Ball – Hotel Lesná
  • SEVEN Restaurant – VILLA SANDY City Park Resort

Přidejte se k tisícům gurmánům a vychutnejte si tuto nejoblíbenější gastronomickou akci na Slovensku.

f483c7b720e63-obrazek.jpg

Kdo organizuje ZFJ?
Bývá, přesněji bývalo, již dobrou tradicí, že gastronomický rok na Slovensku začínal Zimním festivalem jídla. Restaurace po celém Slovensku vařily a pekly, aby pro své hosty připravily to nejlepší, co jejich jídelníček nabízí. Organizátorem této akce je Radoslav Nackin, který zastřešuje mnoho společensko-gastronomických akcí na Slovensku. Je autorem průvodce Gurmán na Slovensku, vydavatelem gastronomického časopisu Gurmán na Slovensku, Thuries Academy či Školy vaření pro gurmány ve Svätém Juru.

77b4924806446-blobid0.jpg

Jak vlastně Zimní festival jídla funguje?

Festival funguje na principu rezervací do vybraných restaurací z celého Slovenska.

  • Hosté si zaregistrují účet na webu ZFJ.
  • Vyberou si z nabídky restaurací, zhlédnou festivalová menu (3–4 chody, víno, minerální voda).
  • Rezervují si degustaci, zvolí termín a způsob platby.
  • Po zaplacení obdrží degustační kupon (PDF), který si buď stáhne do mobilu a nebo si ho vytiskne, protože tím zaplatí v restauraci. Pokud platí bankovním převodem, kupon bude mít do 24 hodin.         
  • Cena tříchodového menu je 32 € nebo 35 €. Restaurace oceněné Zlatou vidličkou nabízejí čtyřchodové menu za 55 €. Kapacity jsou omezené, proto doporučujeme rezervovat včas.

a80ce3c1fd219-obrazek.jpg

Partneři ZFJ:
Hlavní partneři jsou:

  • Slovakia Travel
  • FUN rádio
  • KON-RAD s.r.o. (dodavatel S.Pellegrino a Acqua Panna)
  • BAVARIA TT (prodejce BMW)
  • ERB (rodinný pivovar Banská Štiavnica)
  • LUNTER (rostlinná strava)
  • Startitup

d0db25c15167c-blobid0.jpg

Co dalšího na vás čeká?
Gurmánské pobyty s festivalovou večeří a zvýhodněným ubytováním.
Zážitkové kuchařské kurzy s nejlepšími šéfkuchaři Slovenska.
Gurmánské víkendy se šampaňským Laurent Perrier.
Novinka: Taste&Drive s BMW jako gurmánským taxi.

Zimní festival jídla je jedinečnou příležitostí objevovat Slovensko prostřednictvím gastronomie. Připojte se k tisícům gurmánů a vychutnejte si tuto výjimečnou událost!

608e8c424fea9-obrazek.jpg