
Co vás čeká?
Připravte se na bohatá a pestrá menu z celého Slovenska. Na své speciality vás opět zvou hvězdy slovenské gastronomie, jako jsou UFO, Mlyn 108, Chateau Čereňany, Doma u nás, Kavárna Slávia, IASAI, Au Café, BISTRONOMY nebo Hotel Lomnica. Nechybí ani osvědčené adresy, jako Carnevalle, Nostalgie, Leberfinger, KAZUMI, Ohnisko Košice, Chateau Gbeľany, Zámoček Antonstál, Hotel Hviezdoslav nebo Zylinder.

Letos se představí také nové talenty z restaurací jako Apolka v Bratislavě s prešporskou kuchyní, Palatín ve Svätém Juru s rakousko-uherskou kuchyní, Origin v Lučenci s moderní regionální kuchyní a Bistro Bakoš z Košic. Doporučujeme také hotelové restaurace, například Sissi v Hotelu Lomnica***** v Tatranské Lomnici, Hotel Panoráma**** na Štrbském Plese nebo Hotel Elizabeth**** v Trenčíně.
Novinkou z minulého roku, která se osvědčila, je účast 2* michelinské restaurace Platán z Maďarska s bistrem šéfkuchaře Ištvána Peštiho.

Nové restaurace roku 2025:
Moozi creative asian cuisine (Michal Konrád)
- Boutique hotel a restaurace PRI MLYNE, Lozorno
- Bistro Ferdinand, Bratislava
- KAZUMI Sushi bistro, Bratislava
- Francouzská restaurace – Hotel DEVÍN, Bratislava
- Plzeňská hodovna, Malacky
- Restaurace Klára – GOYA Vitality Hotel, Kaštiel Voderady
- Penzion Rosel, Nové Zámky
- TERRA restaurace, Jasová
- Restaurace FONIX, Komárno
- Villa Nečas, Žilina
- Poetree’s restaurant – Grand Hotel Permon, Podbanské
- Boutique Hotel Silisberg, Štiavnické Bane
- SLOWENSKÁ, Starý Smokovec
- Restaurace Baux Ball – Hotel Lesná
- SEVEN Restaurant – VILLA SANDY City Park Resort
Přidejte se k tisícům gurmánům a vychutnejte si tuto nejoblíbenější gastronomickou akci na Slovensku.

Kdo organizuje ZFJ?
Bývá, přesněji bývalo, již dobrou tradicí, že gastronomický rok na Slovensku začínal Zimním festivalem jídla. Restaurace po celém Slovensku vařily a pekly, aby pro své hosty připravily to nejlepší, co jejich jídelníček nabízí. Organizátorem této akce je Radoslav Nackin, který zastřešuje mnoho společensko-gastronomických akcí na Slovensku. Je autorem průvodce Gurmán na Slovensku, vydavatelem gastronomického časopisu Gurmán na Slovensku, Thuries Academy či Školy vaření pro gurmány ve Svätém Juru.

Jak vlastně Zimní festival jídla funguje?
Festival funguje na principu rezervací do vybraných restaurací z celého Slovenska.
- Hosté si zaregistrují účet na webu ZFJ.
- Vyberou si z nabídky restaurací, zhlédnou festivalová menu (3–4 chody, víno, minerální voda).
- Rezervují si degustaci, zvolí termín a způsob platby.
- Po zaplacení obdrží degustační kupon (PDF), který si buď stáhne do mobilu a nebo si ho vytiskne, protože tím zaplatí v restauraci. Pokud platí bankovním převodem, kupon bude mít do 24 hodin.
- Cena tříchodového menu je 32 € nebo 35 €. Restaurace oceněné Zlatou vidličkou nabízejí čtyřchodové menu za 55 €. Kapacity jsou omezené, proto doporučujeme rezervovat včas.

Partneři ZFJ:
Hlavní partneři jsou:
- Slovakia Travel
- FUN rádio
- KON-RAD s.r.o. (dodavatel S.Pellegrino a Acqua Panna)
- BAVARIA TT (prodejce BMW)
- ERB (rodinný pivovar Banská Štiavnica)
- LUNTER (rostlinná strava)
- Startitup

Co dalšího na vás čeká?
Gurmánské pobyty s festivalovou večeří a zvýhodněným ubytováním.
Zážitkové kuchařské kurzy s nejlepšími šéfkuchaři Slovenska.
Gurmánské víkendy se šampaňským Laurent Perrier.
Novinka: Taste&Drive s BMW jako gurmánským taxi.
Zimní festival jídla je jedinečnou příležitostí objevovat Slovensko prostřednictvím gastronomie. Připojte se k tisícům gurmánů a vychutnejte si tuto výjimečnou událost!

Nový komentář