image.png
Foto: Alena Kolaříková

Ingredience:

  • 100 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 300 ml šlehačky
  • 120 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžičky vanilky
  • 12 švestek

TIP: Místo švestek můžete použít jiné sezónní ovoce – třešně, višně nebo borůvky.

Postup:

Smícháme vajíčka a šlehačku, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vanilku a prosátou mouku. Kulatou formu nebo menší plech (35×35 cm) vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vlijeme těsto a navrch poklademe rozkrájené švestky. 

Pečeme na 200 °C cca 12 minut.

Další ovocné buchty: 

111.jpg (109 KB)Foto: Lenka Mastešová

2.jpg (136 KB)Foto: Alena Kolaříková

3.jpg (85 KB)Foto: Alena Kolaříková

Reklama