6076b292c28b5obrazek.pngFoto: Biozebra

Na těsto:

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 2 ks vejce
  • 120 g změklého másla
  • 50 g třtinového cukru
  • lžička octu
  • špetka soli

Náplň:

  • 200 g bio ovčího sýru podle chuti
  • 80 g špenátu
  • 4 ks vejce
  • 1 ks větší cibule
  • 300 ml smetany

Do mísy dejte špaldovou mouku a cukr, vše dobře promíchejte. Poté přidejte máslo, vajíčko, ocet a špetku soli. Ze vzniklé směsi vypracujte těsto, které musí být hladké a nelepivé. Pokud lepí, přidejte mouku, když se bude drolit, přilijte vodu. Takto vypracované těsto nechte v lednici odpočinout asi 30 minut. Předehřejte si troubu na 180 stupňů a z odpočatého těsta vyválejte plát. Ten položte do připravené formy a prsty je vtlačte do stěn. Nechte ho lehoučce vyčuhovat přes okraj. Těsto na dně propíchejte vidličkou, přikryjte alobalem a pečte asi čtvrt hodiny. Těsto poté potřete vajíčkem a dejte ještě na 3 minuty péct.

Do větší mísy si připravte ovčí sýr nakrájený na malé kostičky, lehce dušený špenát, najemno nakrájenou cibuli a vše promíchejte. V druhé si připravte vejce, které smícháte se smetanou a podle chuti okořeníte. Nakonec vše promíchejte a nalijte do formy na koláč. Dejte péct na 180 stupňů asi na 20 minut.

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naší i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.

6076b2d502b07obrazek.png

Můžete vyzkoušet i tyto recepty:

Cuketovo bramborový slaný koláč

cu3.jpg

Quiche se šunkou a sýrem

qu3.jpg

Reklama