satecek.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 150 g šunky Amálka na plátky
  • 50 g sýra Gran Moravia
  • hrst čerstvé pažitky
  • 5 ředkviček
  • sůl a pepř
  • 1 vejce na potření

Postup

Nejpohodlnější je použít hotové rozválené listové těsto. To roztáhněte a rozřízněte na 6 čtverců.

Tvaroh smíchejte s nasekanou pažitkou a najemno nakrájenými ředkvičkami. Ochuťte solí a pepřem. Pokud se vám zdá směs moc tuhá, můžete rozředit trochou mléka.

Doprostřed čtverců z listového těsta dejte kopeček tvarohu. Na něj a kolem něj nasypejte šunku nakrájenou na kousky a nahrubo nasekaný nebo nastrouhaný sýr. Rohy čtverce přeložte směrem do středu, aby vznikl tvar šátečku. Pořádně zmáčkněte, jak střed, tak i přeložené těsto, aby se při pečení příliš nerozevřelo.

Potřete rozšlehaným vejcem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 17 minut, dozlatova.
Nechejte prochladnout. Chutnají výborně teplé i studené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlovky z listového těsta

listove1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Houbový quiche

houbovyquiche.jpg

Foto: archiv redakce