Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 150 g polotučného tvarohu
- 150 g šunky Amálka na plátky
- 50 g sýra Gran Moravia
- hrst čerstvé pažitky
- 5 ředkviček
- sůl a pepř
- 1 vejce na potření
Postup
Nejpohodlnější je použít hotové rozválené listové těsto. To roztáhněte a rozřízněte na 6 čtverců.
Tvaroh smíchejte s nasekanou pažitkou a najemno nakrájenými ředkvičkami. Ochuťte solí a pepřem. Pokud se vám zdá směs moc tuhá, můžete rozředit trochou mléka.
Doprostřed čtverců z listového těsta dejte kopeček tvarohu. Na něj a kolem něj nasypejte šunku nakrájenou na kousky a nahrubo nasekaný nebo nastrouhaný sýr. Rohy čtverce přeložte směrem do středu, aby vznikl tvar šátečku. Pořádně zmáčkněte, jak střed, tak i přeložené těsto, aby se při pečení příliš nerozevřelo.
Potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 17 minut, dozlatova.
Nechejte prochladnout. Chutnají výborně teplé i studené.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Šátečky udělám.
Z kupovaného listového těsta nepeču, nechutná mi. Dělám to tvarohové nebo ,, listové " rychlotěsto z odměrky. Když mám čas tak domácí listové, dá se i zamrazit, nebo plundrové.
z listového těsta ráda peču sladké i slané - a rozválené je úplně nejlepší (rychlovka)