obrazek.jpgFoto: Pernerka

Ingredience:

  • 280 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 3 lžičky koření aglio olio peperoncino (směs soli, česneku, cibule, pepře, papriky, petrželové natě, oregana a chilli)
  • 75 g sušených rajčat v oleji nakrájených na malé kostičky
  • 8 lžic oleje z rajčat
  • 2 vejce
  • 100 g choriza na kostičky
  • 200 g jogurtu
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme koření, rajčata a chorizo. V druhé míse rozšleháme vejce, vmícháme jogurt, mléko a olej. Tekutou směs vlijeme do moučné směsi a opatrně promícháme. Těsto plníme lžící do vymazané formy na muffiny. Pečeme 20minut dokud muffiny krásně nevyběhnou a nejsou pevné na povrchu. Po upečení necháme muffiny ještě 5 minut odpočinout.

Slané muffiny z našeho magazínu

Sýrovo špenátové muffiny

muffiny.jpgFoto: Alena Kolaříková

Muffiny se sýrem a špenátem

64b7a1249494cobrazek.jpgFoto: Alena Kolaříková