Foto: Pernerka
Ingredience:
- 280 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 3 lžičky koření aglio olio peperoncino (směs soli, česneku, cibule, pepře, papriky, petrželové natě, oregana a chilli)
- 75 g sušených rajčat v oleji nakrájených na malé kostičky
- 8 lžic oleje z rajčat
- 2 vejce
- 100 g choriza na kostičky
- 200 g jogurtu
- 5 lžic mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme koření, rajčata a chorizo. V druhé míse rozšleháme vejce, vmícháme jogurt, mléko a olej. Tekutou směs vlijeme do moučné směsi a opatrně promícháme. Těsto plníme lžící do vymazané formy na muffiny. Pečeme 20minut dokud muffiny krásně nevyběhnou a nejsou pevné na povrchu. Po upečení necháme muffiny ještě 5 minut odpočinout.
Slané muffiny z našeho magazínu
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář