DSC_0192.jpg (93 KB)

My jsme použili goudu a šunku. Klidně můžete do bábovky dát anglickou slaninu, suchý salám, oblíbené druhy sýra. Co třeba bábovka „čtyři druhy sýrů“? 

DSC_0022.jpg (88 KB)

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 žloutky

 

náplň

  • 300 g šunky (plátky)
  • 350 g goudy (plátky)
  • 3 celé jarní cibulky

 

  • Hera a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy


Postup 

Sypké suroviny – droždí, sůl, cukr a mouky, smíchejte dohromady. Přidejte mléko, žloutky a Heru. Vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout pod utěrkou, na teplém místě.

DSC_0064.jpg (112 KB)

Vykynuté těsto rozdělte na pět zhruba stejných dílů.

DSC_0065.jpg (119 KB)

Každý zvlášť vyválejte a poklaďte plátky šunky a sýra.

DSC_0067.jpg (99 KB)

Nahoru nasypejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku – bílé i zelené části. Každý kousek těsta ozdobený surovinami na náplň pevně zaviňte.

DSC_0072.jpg (118 KB)

Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte moukou. Malé záviny vkládejte do formy tak, aby na sebe navazovaly.

DSC_0080.jpg (83 KB)

Nakonec lehce všechny vrstvy stlačte k sobě.

DSC_0082.jpg (101 KB)

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 – 50 minut.

DSC_0166.jpg (90 KB)

Vyklopte a nechejte půl hodiny vychladnout. Poté můžete krájet.

DSC_0175.jpg (87 KB)

DSC_0181.jpg (81 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Jedna forma a tolik chutí! Bábovky na našem magazínu.

Vaječná snídaňová bábovka

slaná bábovka

 Babiččina olejová bábovka s ostružinami

olejová bábovka

Mandlová bábovka

mandlová bábovka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama