Foto: Zuzka Mikulíková
Suroviny
- 4 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 150 g najemno nastrouhané mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
na krém
- 1 vanička tvarohu (250 g)
- 200 g kysané smetany
- 4 lžíce medu
- sáček želatinového ztužovače za studena dr.Oetker
Postup
Žloutky oddělte od bílků. Žloutky a cukr dejte do mísy robota, nasaďte šlehací metlu a ušlehejte do husté pěny. Přidejte olej a postupně také najemno nastrouhanou mrkev a sypké suroviny. Úplně nakonec vmíchejte opatrně našlehaný sníh z bílků.
Na plech si dejte pečící papír a lehce ho potřete olivovým olejem. Na pečící papír nalijte těsto a lžící uhlaďte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 10 minut.
Ihned po upečení sundejte roládu i s pečicím papírem z plechu a přesuňte na pracovní plochu. Počkejte minutu a roládu i s papírem smotejte. Nechejte úplně vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Tvaroh a smetanu promíchejte metličkou, oslaďte podle chuti medem. Ve vedlejší misce si podle návodu připravte ztužovač. A metličkou vmíchejte do krému. Rozmotejte roládu, která musí být úplně studená. Natřete krémem a zatočte. Pozor! Už bez papíru.
Povrch rolády jemně pocukrujte nebo polijte čokoládovou polevou.
Roládu nechejte několik hodin, ideálně do druhého dne, v lednici.
Krájejte na tenké plátky a podávejte.
Dobrou chuť přeje Zuzka Mikulíková.
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Roláda vypadá báječně - vyzkouším.
Rolády u nás máme všichni rádi a tato roláda vypadají moc dobře.
chtěla jsem zkusit hned dnes,ale chybí doma mrkev,takže zítra nákup a v pátek udělám.Jinak dělávám tu kakaovou roládu bez mouky....
Recept vypadá lákavě
i další roládičky jsou inspirativní.
rolády dělávám často, je to rychlý moučník, kterým se vždy všem zavděčím