Sladkovodní ryby si své místo v edici Jídlo jako lék zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Hledáte rady pro výběr a nákup ryb, pro jejich přípravu před vařením i pro vaření? Potřebujete vědět, jak rybu usmrtit, vykuchat a zbavit šupin, jak ji naporcovat, jaká příprava jejímu masu svědčí nejvíc a které koření se k němu nejlépe hodí? Chybí vám originální, nápadité, ale přitom rychlé recepty pro vaření z ryb? A nebo se chcete dozvědět víc o sladkovodních rybách, o dějinách rybníkářství u nás, v neposlední řadě i o tom, jaký vliv má konzumace rybího masa na lidské zdraví. Stačí si prolistovat knihu a vše se dozvíte.
Hledáte rady pro výběr a nákup ryb, pro jejich přípravu před vařením i pro vaření? Potřebujete vědět, jak rybu usmrtit, vykuchat a zbavit šupin, jak ji naporcovat, jaká příprava jejímu masu svědčí nejvíc a které koření se k němu nejlépe hodí? Chybí vám originální, nápadité, ale přitom rychlé recepty pro vaření z ryb? A nebo se chcete dozvědět víc o sladkovodních rybách, o dějinách rybníkářství u nás, v neposlední řadě i o tom, jaký vliv má konzumace rybího masa na lidské zdraví?
Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit nejen své osvědčené rodinné recepty a speciality svých přátel, ale i spoustu užitečných informací, rad a tipů. Jeho Sladkovodní kuchařka je věnována nejen rybářům a jejich rodinám a dalším příznivcům rybích pokrmů, ale i všem, kteří rádi chutně i zdravě vaří, kteří se snaží zařazovat do jídelníčku zdravé potraviny nebo chtějí zhubnout. Prostě a jednoduše všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě.
Kniha vysvětlí, proč jsou ryby tak zdravé, poradí, kde a jak rybí produkty nakupovat a jak je zpracovávat. V druhé části pak přinese chutné a zdravé recepty z u nás dostupných sladkovodních ryb. U všech receptů opět nechybí údaj o energetické hodnotě a obsahu cholesterolu.
Originální recepty a spousta inspirace pro nadšené rybáře a milovníky sladkovodních ryb i pro ty, kdo chtějí zhubnout nebo jíst zdravě, ale přitom si pochutnat.
Více informací o jedinečné knize Sladkovodní kuchařka najdete na stránkách společnost Smart Press ZDE.
Víte, jak ryby nakupovat? Kterak poznáte, jestli bude ryba blátivá? Jak vybírat a připravovat ryby zmražené? Chcete si koupit vždy to nejlepší? Pak sledujte další článek Jak nakupovat sladkovodní ryby.
Nový komentář
Komentáře
my také, ryby jíme často
ryby na všelijaký způsob tak to můžeme