Nepečený dezert s Oreo sušenkami podle Bohyně kuchyně

Nepečené dorty jsou v kurzu od jara do léta. Je pravda, že v sezoně ovoce máte větší výběr čerstvého ovoce, které můžete použít. Ani teď se však dezertům tohoto typu nemusíte vyhýbat. Do dortu můžete dát švestky, banány, kompotované mandarinky, jablka. Fantazii se meze nekladou.

Na korpus:

  • 180 g sušenek Oreo
  • 5 lžic másla

Na krém:

  • 500 g sýra Philadelphia
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce práškové želatiny
  • 1 sáček smetanového pudinku
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 100 g cukru moučka
  • 800 g ovoce – jahody, maliny, borůvky
  • 1 lžička skořice Avokádo
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 – 28 cm. Dno i boky vyložte pečícím papírem. Do mixéru dejte všechny sušenky a kokosový tuk. Společně promixujte, až vznikne kompaktní hmota. Tuto hmotu rozprostřete na dno formy a utlačte.

Mléko rozdělte na 300 a 100 ml. Ve 100 ml rozmíchejte pudinkový prášek. 300 ml ohřívejte a až se z mléka začne kouřit, pomalu přilévejte mléko s pudinkovým práškem. Míchejte do zhoustnutí. Hotový pudink překryjte v hrnci potravinářskou fólií a nechejte úplně vychladnout.
Smetanu ke šlehání ohřejte. Neměla by vařit, ale měla by být horká. Metličkou v ní rozmíchejte želatinu tak, aby ve smetaně nebyly hrudky. Nechejte trochu vychladnout.

Do robota se šlehacím nástavcem dejte krémový sýr Philadelphia a uvařený vychlazený pudink. Ochuťte cukrem, přidejte skořici a citronovou kůru a vyšlehejte, aby se obě hmoty spojily. Pomalu vlévejte vlažnou smetanu. Robot musí pořád šlehat, na pomalé otáčky, aby v krému nevznikly hrudky. Až je celé smetana v krému, opět zvyšte otáčky a pořádně společně prošlehejte.

Mezitím, co se krém šlehá, nakrájejte třičtvrtiny ovoce na plátky a menší kousky. Zbytek ovoce nechejte vcelku na ozdobení dortu. Hotový krém nalijte po částech do formy. Nejprve třetinu krému. Na tu nasypejte polovinu nakrájeného ovoce. Potom druhou třetinu krému. Zbytek nakrájeného ovoce a přikryjte poslední částí krému. Krém na povrchu uhlaďte a ozdobte zbylým ovocem. Nechejte vychladnout v lednici minimálně 10 – 12 hodin. Já tento dort připravím v adventním čase, kdy ještě nechci sahat do cukroví a chci pohostit naše návštěvy.

Celý článek naleznete ZDE.

Oreo cheesecake podle Janes’s moments

Použijte malé skleničky, rozdrťte sušenky Oreo, ať už klasické nebo s jakoukoliv příchutí a poskládejte dle chutí. Využijte klasický recept cheesecaku nebo zkuste kombinaci s jogurtem a doslaďte třeba medem.

Celý článek naleznete ZDE.

Nepečené OREO lanýžové kuličky podle Something Sometimes

Co budete potřebovat?

  • 2 balíčky OREO sušenek
  • 220 gramů změkčeného krémového sýru typu Gervais
  • 1 hořkou čokoládu na vaření
  • posypky dle vlastní chuti a fantazie
  • kapku mléka

Jak na to?

Vezmete sušenky a rozdrtíte je na prášek, ideální je použít kuchyňský mixér. Do rozmixovaných sušenek přimícháte krémový sýr (může být i pomazánkové máslo či mascarpone). Vše promícháte a dáte na chvíli ztuhnout do lednice.

Po chvilce vyndáte z ledničky a tvoříte kuličky, které pokládáte na talíř/prkýnko/plech. Hotové kuličky následně dáte na cca 15 minut do mrazáku a mezitím si připravíte posypky a roztavíte čokoládu. Pokud je čokoláda moc hustá a rychle vám tuhne, nařeďte ji mlékem. Ledové kuličky vyndáte z mrazáku a namáčíte je (nejlépe za pomoci špejle) v roztavené čokoládě. Hotové koule pokládáte na plech vystlaný pečícím papírem a zdobíte vším, co zrovna máte doma. Já jsem použila klasické cukrářské posypky a drcené mandle. Nakonec vložte kuličky do malých papírových košíčků, aby cukroví vypadalo vskutku luxusně.

Celý článek naleznete ZDE.

Nepečené Oreo Truffles podle Venduly Foldyny

Na cca 40 kuliček si připravte:

  • 30 kusů sušenek Oreo (s klasickým bílým krémem)
  • 160 g krémového sýra
  • 100 g bílé čokolády
  • cukrové zdobení na dokončení truffles

Nejprve si musíte rozmixovat Oreo sušenky na pastu. Nejlépe to jde ve food processoru, který vám udělá hladkou mazlavou moučku. Pokud podobný přístroj nevlastníte, myslím, že by se sušenky daly také rozlámat a například pomlít na mlýnku na maso. Sušenkovou směs dejte do mísy, přidejte krémový sýr a všechno důkladně promíchejte. Směs zakryjte fresh fólií a dejte vychladit alespoň na hodinu do lednice.
Po vychlazení směs vyndejte z lednice, lžičkou uždibujte kousky těsta a mezi dlaněmi vytvářejte pravidelné kuličky. Kuličky pokládejte na talíř pokrytý alobalem nebo pečícím papírem a dejte ještě na další půl hodinu vychladit.

Dejte si do mikrovlnky nebo vodní lázně rozpustit rozlámanou bílou čokoládu. Vychlazené kuličky v ní obalujte a po povrchu posypte cukrovým zdobením. Pokud jej nechcete použít nebo ho nemáte, můžete truffles ozdobit například cákanci klasické tmavé čokolády.

Celý článek naleznete ZDE.

Oreo kuličky podle Solničky v kuchyni

Ingredience

  • 1 balení Oreo sušenek
  • 30 - 40 g mascarpone
  • 20 g bílé čokolády
  • 1 lžíce rumu
  • kakao

OREO sušenky důkladně rozmixujeme. K sušenkové drti přidáme mascarpone, najemno nasekanou bílou čokoládu a rum. Vše spojíme v těsto, ze kterého tvoříme malé kuličky. Ty dáme alespoň na hodinu do lednice, aby se zpevnily. Nakonec kuličky obalíme v kakau.

Celý článek naleznete ZDE.

Reklama