snidane-seznam.jpg
Zdroj foto: Shutterstock

Vyznavači sladkých snídaní mají ráno na talíři nejraději lívance, sladké kaše s ovocem, jogurt s müsli nebo třeba bábovku. Ti druzí pak mnohem raději sahají po párcích, chlebu se šunkou nebo smažených vajíčcích. Co když ale ráno vstanete a nevíte, na co máte chuť? Uspokojila by vás snídaně pojící jak slané, tak sladké chutě?

Ovesná kaše s preclíky

Na ovesné kaši je skvělé to, že se dá připravit na mnoho různých způsobů. Můžete ji podávat s ovocem, ořechovým máslem, zamíchat do ní jogurt, abyste přidali bílkoviny, nebo ji třeba můžete zasypat oříšky. Skvělou variantou, která vám ráno nezabere příliš času, je kaše fermentovaná přes noc. Tu si jednoduše připravíte večer a ráno ji stačí pouze dozdobit. Abyste dosáhli sladko slané kombinace, můžete připravenou kaši podávat s arašídovým máslem, slaným karamelem a dozdobit ji například preclíky.

Smažená vajíčka podávaná s ovocem

Na smažených vajíčkách sice není nic převratného, ale i tak se pro mnoho lidí jedná o nejoblíbenější snídani. S čím byste taková krásná žlutá vajíčka podávali? S rajčátky, okurkou nebo plátky sýra? Zkuste místo toho na talíř naservírovat sladké ovoce. Můžete použít borůvky, maliny, jahody nebo klidně nakrájený banán.

vajce.jpg
Zdroj foto: Shutterstock

Tak trochu jiná anglická snídaně

Základem anglické snídaně je samozřejmě slanina. Pokud ji ale nechcete doplnit párečky, houbami a vajíčkem, sáhněte po ovoci. Slaninu opečte a na vyškvařeném tuku následně nechte opéct do zlatova tenké plátky jablka. Na talíři pak můžete doplnit dalším ovocem, nebo můžete podávat v pečivu.

Pokud si troufnete, můžete také vyzkoušet klasiku zahrnující slaninu s vaflemi, doplněnou ovocem a javorovým sirupem.

slanina.jpg
Zdroj foto: Shutterstock

Zdroj info: Autorka článku, recepty, instagramový profil @ww_dianas