Co budete na přípravu potřebovat:
- Rýže carnaroli 200 g
- Šalotka 50 g
- Olej 40 g
- Bílé víno 50 g
- Voda 500 g
- Parmigiano Reggiano DOP 30 g
- Máslo 50 g
- Hlíva královská 20 g
- Shitake 20 g
- Lišky 20 g
- Česnek 3 g
- Tymián 2 g
- Chilli paprička 0,5 g
- Olivový olej 20 g
Houby natrhejte na větší kusy a orestujte na pánvičce na olivovém oleji, česneku a chilli. Můžete klidně použít i čerstvé z lesa.
Nasekanou šalotku, orestujte na oleji, přidejte rýži a osmahněte. Rýži zalijte teplým vínem a cca 150 ml vody, osolte a opepřete. Risotto musí být krémové, ale zase v něm nesmí být příliš vody, proto vodu přiléváme po troškách a postupně vmícháváme. Rýži vaříme 15-20 minut, kdy by risotto mělo být krémové, ale ne rozvařené.
Stáhněte z ohně a vmíchejte máslo a Parmigiano Reggiano DOP.
Risotto ozdobte orestovanými houbami.
Více tipů najdete na:
Nový komentář