Co budete na přípravu potřebovat:

  • Rýže carnaroli                                        200 g
  • Šalotka                                                       50 g
  • Olej                                                              40 g
  • Bílé víno                                                     50 g
  • Voda                                                         500 g
  • Parmigiano Reggiano DOP                   30 g
  • Máslo                                                          50 g
  • Hlíva královská                                         20 g
  • Shitake                                                        20 g
  • Lišky                                                            20 g
  • Česnek                                                          3 g
  • Tymián                                                          2 g
  • Chilli paprička                                          0,5 g
  • Olivový olej                                                20 g

Houby natrhejte na větší kusy a orestujte na pánvičce na olivovém oleji, česneku a chilli. Můžete klidně použít i čerstvé z lesa.

Nasekanou šalotku, orestujte na oleji, přidejte rýži a osmahněte. Rýži zalijte teplým vínem a cca 150 ml vody, osolte a opepřete.  Risotto musí být krémové, ale zase v něm nesmí být příliš vody, proto vodu přiléváme po troškách a postupně vmícháváme.  Rýži vaříme 15-20 minut, kdy by risotto mělo být krémové, ale ne rozvařené.

Stáhněte z ohně a vmíchejte máslo a Parmigiano Reggiano DOP.

Risotto ozdobte orestovanými houbami.
 
Více tipů najdete na:

Reklama