Zjednodušeně jde o horkou hustou kávu s čokoládou a napěněným mlékem. V podstatě se jedná o latté, cappuccino nebo flat white doplněné čokoládou. Ta může být ve formě prášku, sirupu, ale také kostky vaší oblíbené čokolády. 

mocca.jpg

Foto: Shutterstock

Jak na to?

Základem je šálek kvalitního espressa, našlehané mléko a čokoláda ve formě, která vám nejvíce vyhovuje.

Udělejte šálek espressa a rozpusťte v něm čokoládu. Poté doplňte šlehaným mlékem a moccaccino je připravené. Můžete ještě dle chuti také ozdobit šlehačkou nebo kousky (hoblinkami) čokolády.

Existuje i další způsob – udělejte espresso a zalijte ho našlehaným teplým mlékem, které jste již dochutili čokoládovým sirupem. Pro ty, kteří nechtějí mít přeslazený den, stačí doplnit cappucino kakaovým práškem.
 
„V každém případě je velmi důležité jednak, aby se chutě čokolády a kávy příjemně doplňovaly, a potom jejich poměr. Jde o kávu s čokoládou, ne naopak. Samozřejmě, každý má rád něco jiného, tak ať si to dopřeje,“ doplňuje baristka Monika Matúšová ze Zlatého zrnka.

shutterstock-1260533581.jpg

Foto: Shutterstock

Zdroje: baristka Monika Matúšová, Tiskové materiály Zlaté zrnko

Reklama