80555753_1053813181621412_6596850371136585728_n.jpg (74 KB)

Suroviny

  • 1 středně velká cibule
  • 300 g kuřecích jater
  • 1 stroužek česneku
  • 80 - 90 g másla
  • 60 ml smetany
  • bílé víno
  • oregano
  • sůl a pepř

80877250_2469181219876546_3618869122110062592_n.jpg (58 KB)

Postup

Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky.

Nejraději připravuji paštiku z jater kuřecích, ale použít můžete jakékoliv drůbeží nebo i králičí.

Na pánvi necháme zesklovatět cibuli. Přidáme játra a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Vše mírně osmahneme. Poté zalijeme cca 1dcl bílého vína (záleží na chuti, já dám někdy i víc), přidáme koření a necháme na mírném plamenu, dokud se nevypaří téměř veškerá tekutina.
Takto připravená játra dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Přidáme máslo, smetanu a opět promixujeme. Dle potřeby dosolíme. Na závěr můžeme vmíchat nasekané mandle.

Paštiku přendáme do keramických misek či skleniček, necháme vychladnout a zalijeme rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť přeje Solnička v kuchyni.

Domácí paštiky z našeho magazínu

Dokonalá domácí paštika

pastika.jpg (237 KB)

Kachní paštika v křupavé krustičce

X-201611141454132041.jpg (33 KB)

Zdroj fotografií: Jana Nováková, Alena Kolaříková, archiv redakce.

Reklama