IMG_4578.jpg (232 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 vejce vařená natvrdo
  • 400 g škvarků 
  • 4 lžíce Francouzské hořčice (hrubozrnná)
  • 2 jarní cibulky, celé
  • 3 sladkokyselé okurky (středně velké)
  • sůl, pepř a drcený kmín podle chuti
  • 1 stroužek česneku

Postup

Škvarky dejte do mixéru a rozmixujte. Vařené vejce a okurky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte najemno. Klidně ale můžete rozmixovat spolu se škvarky. Přidejte jarní cibulku. Tu nejlépe nakrájejte tak, že bílé části budou najemno a zelené na hrubější kousky. Nakonec prolisovaný česnek a hrubozrnnou hořčici. Promíchejte a nechejte půl hodiny odležet. Až poté dochucujte solí, pepřem a kmínem, podle vaší chuti.

Podávejte s pečivem, nejlépe čerstvým.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlá mrkvová pomazánka

4.webp (33 KB)

Foto: Biozebra

Rychlá pomazánka z krabích tyčinek

6.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jarní vajíčková pomazánka

7.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama