Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 3 vejce vařená natvrdo
- 400 g škvarků
- 4 lžíce Francouzské hořčice (hrubozrnná)
- 2 jarní cibulky, celé
- 3 sladkokyselé okurky (středně velké)
- sůl, pepř a drcený kmín podle chuti
- 1 stroužek česneku
Postup
Škvarky dejte do mixéru a rozmixujte. Vařené vejce a okurky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte najemno. Klidně ale můžete rozmixovat spolu se škvarky. Přidejte jarní cibulku. Tu nejlépe nakrájejte tak, že bílé části budou najemno a zelené na hrubější kousky. Nakonec prolisovaný česnek a hrubozrnnou hořčici. Promíchejte a nechejte půl hodiny odležet. Až poté dochucujte solí, pepřem a kmínem, podle vaší chuti.
Podávejte s pečivem, nejlépe čerstvým.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Biozebra
Rychlá pomazánka z krabích tyčinek
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář