Foto: Alena Kolaříková
Ze základního těsta můžete vykrajovat malá kolečka (tvořítkem nebo malou skleničkou) nebo větší kolečka. Ta větší pak můžete prokrojit, namazat pomazánkou a udělat z nich chlebíčky nebo sendvič na svačinu.
Škvarkové pečivo je voňavé a vydrží dlouho čerstvé.
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 300 g škvarků
- 1/2 malé cibule
- 1 stroužek česneku
- 25 g čerstvé droždí
- špetka cukru
- 250 ml plnotučného mléka
- 1,5 lžičky soli
- 1 žloužek
- 50 g másla
- špetka pepře
Postup
Škvarky pomelte, cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Promíchejte se zbytkem suroviny a vypracujte nelepivé mastnější těsto. Nechte hodinu kynout.
Těsto vyklopte a rozválejte na placku silnou asi 0,5 cm. Vykrajujte malá kolečka, formičkou nebo skleničkou. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut.
Ještě nechejte na plechu odpočinout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Jak si připravit křupavé domácí škvarky?
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ty mohu.
Škvarkový placky manžel miluje, vyzkouším.