
Foto: Alena Kolaříková
Ze základního těsta můžete vykrajovat malá kolečka (tvořítkem nebo malou skleničkou) nebo větší kolečka. Ta větší pak můžete prokrojit, namazat pomazánkou a udělat z nich chlebíčky nebo sendvič na svačinu.
Škvarkové pečivo je voňavé a vydrží dlouho čerstvé.
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 300 g škvarků
- 1/2 malé cibule
- 1 stroužek česneku
- 25 g čerstvé droždí
- špetka cukru
- 250 ml plnotučného mléka
- 1,5 lžičky soli
- 1 žloužek
- 50 g másla
- špetka pepře
Postup
Škvarky pomelte, cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Promíchejte se zbytkem suroviny a vypracujte nelepivé mastnější těsto. Nechte hodinu kynout.
Těsto vyklopte a rozválejte na placku silnou asi 0,5 cm. Vykrajujte malá kolečka, formičkou nebo skleničkou. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut.
Ještě nechejte na plechu odpočinout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Jak si připravit křupavé domácí škvarky?

Foto: Alena Kolaříková

Foto: Alena Kolaříková

Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
I tried serving this pastry to my friends when they visited our house one time and they really like it. They kept on asking for more. I guess it really suits their taste. Good thing I baked lots of this. Even the younger ones in our house enjoys eating this. They never get tired of eating this pastry. They said that this is the best snack to eat while they play crossy road online free. I wonder why they never get tired or bored of playing this game. Maybe I should also check out and play now so I can relate to them.
Ty mohu.
Škvarkový placky manžel miluje, vyzkouším.