DSC_1090.jpg (110 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Ze základního těsta můžete vykrajovat malá kolečka (tvořítkem nebo malou skleničkou) nebo větší kolečka. Ta větší pak můžete prokrojit, namazat pomazánkou a udělat z nich chlebíčky nebo sendvič na svačinu.

Škvarkové pečivo je voňavé a vydrží dlouho čerstvé.

Suroviny

  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 g škvarků
  • 1/2 malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g čerstvé droždí
  • špetka cukru
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 žloužek
  • 50 g másla
  • špetka pepře

Postup

Škvarky pomelte, cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Promíchejte se zbytkem suroviny a vypracujte nelepivé mastnější těsto. Nechte hodinu kynout.

Těsto vyklopte a rozválejte na placku silnou asi 0,5 cm. Vykrajujte malá kolečka, formičkou nebo skleničkou. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut.

Ještě nechejte na plechu odpočinout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jak si připravit křupavé domácí škvarky?

1.jpg (139 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Škvarkové pagáčky

2.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nejlepší škvarková pomazánka

3.jpg (227 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama