škubánky s uzeným masem a cibulí

Krásně nadýchané škubánky, které nám zachutnaly už s mákem a cukrem, jsme vyzkoušeli tentokrát jinak. Jednou opět nasladko a podruhé slané. Oba způsoby byly dokonalost sama. Přitom jsou škubánky tak jednoduché a velice levné jídlo. Jak si je jednoduše připravit, najdete v minulém článku.

Škubánky nemusí být jen hlavní jídlo, ale pár kousků doplněných o ovoce a svěží tvarohovosmetanový krém můžou být lahodným dezertem. A zkoušeli jste někdy škubánky osmahnout a pochutnat si na nich naslano? Také velká pochoutka.

Škubánky s uzeným masem a cibulkou

  • hotové škubánky
  • 2 červené cibule
  • 200 g uzeného masa
  • trocha sádla
  • zelená petrželová nať

Na pánvičce rozehřejem sádlo, na kterém osmahneme zároveň nahrubo nakrájenou cibuli a uzené maso nakrájené na kostičky.
Když už jsou obě suroviny téměř dokřupava osmahnuté, shrneme je z pánvičky a na pánvičku můžem dát škubánky. Ty otáčíme a ze všech stran dokřupava osmahneme.

Na talíři křupavé škubánky posypeme cibulkou s anglickou a nasekanou zelenou petrželovou natí. Ihned podáváme.

škubánky s tvarohem

Škubánky s jahodami a tvarohem

  • škubánky
  • čerstvé jahody
  • 250 g tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g smetany ke šlehání
  • cukr moučky podle chuti
  • rozpuštěné máslo na přelití

Tvaroh smícháme s oběma smetanami a cukrem, který použijeme podle chuti. Konzistence by měla být spíše tekutější než hustá. Teplé škubánky na talíři doplníme čerstvými jahodami, přelijeme tvarohem a jenom velice lehce máslem
Ihned podáváme.

Takto upravené škubánky jsou nejen skvělým hlavním chodem, ale i velice chutným dezertem.

Dobrou chuť přeje elly.