DSC_0126.jpg (104 KB)

Určitě to dobře znáte. Dali jste si dobrý oběd a chybí vám sladká tečka na závěr. Nebo si uvaříte kafe a dostanete chuť na nějaký dezert. A my pro vás máme super tip, který jsme odkoukali v jedné restauraci. Doma jsme si připravili zjednodušenou verzi a rádi se o ni rozdělíme.

Suroviny

  • 1 balení pšeničných tortil
  • 100 g másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžičky skořice

na omáčku

  • 400 g zakysané smetany
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g kvalitní čokolády

DSC_0129.jpg (83 KB)

Postup

Předehřejte si troubu na 180 °C.

Tortilu nakrájejte na malé trojúhelníčky. Nemusí být pravidelné. V hrnečku rozpusťte máslo a dejte ho do mísy. Nasypejte na něj trojúhelníčky tortil a pořádně rukama promíchejte. Aby se tortily krásně obalily na všech místech.

V menší misce smíchejte cukr a skořici. Nasypejte na tortily a opět promíchejte. Míchejte tak dlouho, až se všechen cukr nabalí na tortily.

Na dva plechy dejte pečící papír a rozdělte na ně tortily. Pěkně je rozprostřete. Dejte do vyhřáté trouby.

Pečte asi 15 až 25 minut. Dokud nezačnou tortily zlátnout. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout. 

Tortily budou pěkně křupavé. 

Mezitím, co chladnou, připravte dip.

Do misky dejte zakysanou smetanu. V hrnci zahřejte smetanu, až k varu. Sundejte z plotny a nalámejte do ní čokoládu. Nechejte pět minut stát a potom rozmíchejte malou metličkou. Horkou čokoládou zalijte zakysanou smetanu.

Podávejte spolu s křupavými tortilami. Ty do dipu namáčejte. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte doma tortily? Poradíme vám co s nimi...

Snídaňové tortily s míchanými vejci

DSC_0265.jpg (102 KB)

Tortila s kuřecím masem a medvědím česnekem

DSC_0511.jpg (132 KB)

Domácí qurritos

qurrito.jpg (54 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama