Suroviny:

  • 7 pomerančů
  • 4 velké grapefruity
  • 2 limetky
  • 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z květů bezu černého a bylinek

    Postup:
    Citrusy nakrájíme a přelisujeme. 3 litru získané šťávy přecedíme přes jemné sítko a rozpustíme v ní Korunní cukr na přípravu sirupu. Sirup přivedeme k varu a 3 minuty vaříme. Horký sirup plníme do sterilizovaných lahví. Dobře uzavřeme a skladujeme na chladném místě.

    Doporučené ředění: 1 díl sirupu na 6 dílů vody.

    Po otevření skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.

    TIP: Lahodný sirup využijete do osvěžujících nápojů či jím ochutíte domácí lívance.

    Více receptů najdete na: www.korunnicukr.cz

Reklama