Čtenářka s nickem Simic si v dnešním kuchařském příspěvku mimo jiné zavzpomínala i na „amarouny“ z velmi povedeného českého seriálu Návštěvníci. Pamatujete si je také? Holky, to by bylo vaření, co?

Nádherný,téměř letní den.

Vařeníčko,vaření-kdyby jste věděli,jak mě to nebaví!Motat se s maminkou v kuchyni mě nikdy nepřitahovalo,to jsem vždycky raději s taťkou něco opravovala,nebo mu alespoň dělala asistenta a podávala mu různé nářadí. Holt,nikdy jsem nepřilnula k umění zvaném kuchařské.Neříkám,že si ráda nepochutnám na vynikajícím jídle-to ano,ale nejvíc si ho užiju,když mi ho někdo uvaří,načančá,naservíruje pod nos(kousat už budu sama).Ráda jezdím k mamince i tchýni na nedělní obědy. Obě jsou výborné kuchařky,tam já si užívám. Jelikož mám rodinu,musela jsem se holt přemoci a nějaké to jídlo se naučit vařit. Člověk chce pro děti to nejlepší a tak už docela slušně zvládám docela hodně jídel-dávám přednost jednoduchým,lehkým,zdravým a hlavně rychlým pokrmům.

Víte,co je mým vytouženým snem?Jistě všichni znáte seriál Miloše Macourka a pana Vorlíčka-NÁVŠTĚVNÍCI. Jak členka expedice ADAM 84-Káťa-vaří.Hodí do mísy tabletku,přidá pastu,pak postříká sprejem a jídlo je hotové!Sice ty amarouny příliš vábně nevypadají,ale určitě jsou výživné. Tak takhle vařit by se mi moc a moc líbilo,to bych vařila dokonce i ráda!Ale zatím to na nějaký převratný posun v ulehčení vaření nevypadá,spíše lidé vymýšlí ještě daleko složitější a náročnější recepty. Dnes si sice můžeme usnadnit vaření  koupením polotovarů,ale když si přečtete,co všechno obsahují,tak to se raději budu v té kuchyni motat o něco déle.Holt,vaření nebylo a není mým koníčkem. Ale jelikož jíst se musí,nedá se nic dělat.Ráda se s těmi,které mají vaření v lásce tak jako já,podělila o 2 recepty.Jsou zdravé,nenáročné,levné,chutné,lehké a hlavně rychlé.

ZELKUŘ RIZOTO-kuřecí prsa nakrájíme na kostičky,lehce osolíme,osmahneme na másle,přidáme hromadu pórku,papriky,hrášku,kukuřice a podusíme.Vedle v hrnci uvaříme rýži.Pak vše smícháme a zasypeme sýrem.Doba přípravy:20min.

ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY-z mléka,soli,polohrubé mouky,vajíčka a špetky oregána uděláme řídké těsto a na kapce oleje uděláme palačinky.Kdo má rád marmeládu,palačinku namaže marmeládou.Já je plním směsí ze špenátu,česneku a kostiček osmahlé šunky.Opět vynikající a rychlé.

Takže vám přeji dobrou chuť. A nezapomínejte:Člověk jí,aby žil a nežije,aby jedl!!!!

Simic

pozn. text nebyl redakčně upraven

____________

Simic, děkuji za rychlé recepty, určitě vyzkouším. Ale stejně - amarouny jsou amarouny, viď? Třeba je za sto let někdo vymyslí. Bohužel, my u toho už nebudem, a tak nezbývá, než vzít pánvičku a pustit se do toho ještě sami))

Saša

Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu

Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.

Napište nám - např.

  • Jaké jídlo máte nejraději
  • Jaké jídlo vaříte nejraději
  • Jaký máte největší zážitek z vaření
  • Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
  • Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
  • Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
  • A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí

Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).

Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz

A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.

Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.

kniha

salky

Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))

 

 

 

TÉMATA:
PŘÍBĚHY