Území dravce je značná část českomoravské Vysočiny s kouskem Jižních Čech. Je to místo, kde do výrobků – fermentovaných klobásek výrobce z firmy Krahulík přidává mocnou energii přírody, esenci lesů, rybníků a vůni pohledů k obzoru.
Jaký má vliv přírodních podmínek na kvalitu samotných produktů? Zcela zásadní! Právě podmínky, ve kterých jsou klobásky vyráběny a kde probíhá proces zrání a sušení určují nejen kvalitu klobásky, ale i chuť. Všimněte si, že tyto zákonitosti využívají výrobci klobásek a salámů všude na světě. Proto i jedinečné klobásky z „Území dravce“ jsou tak jedinečné!
Fermentované klobásy Krahulík jsou právě pro svou „silnou“ chuť vyhledávány, milovány a obdivovány. Svou výraznou chuť získávají nejen díky vysokému obsahu masa, skvěle vyladěnému koření a uzení. Velký vliv na chuťový profil má samozřejmě celý výrobní proces.
Fermentace, tedy řekněme zrání za syrova, a následné sušení v dnes již unikátních přírodních sušárnách. Zde naplno pracuje „genius loci“ místa jejich vzniku, tedy krásné a čisté Vysočiny.
Fakt, že je místo výroby důležité, jen potvrzují zkušenosti. Opakovaná zkouška vyrobit klobásu se stejnou recepturou na jiných místech, byla vždy neúspěšná. P
Pouze na Území dravce, uprostřed lesů, s rybníkem za zády je možné vykouzlit tu pravou. Pro výrobní proces je důležitá jak teplota, tak proudění vzduchu a v neposlední řadě relativní vlhkost. Těmto požadavkům Vysočinské klima maximálně vyhovuje.
Samozřejmě se dnes dají všechny zmíněné parametry vytvořit i uměle a výrobky se mohou sušit v uzavřených prostorách s hodnotami nastavenými v počítači. Ale pak jim něco prostě chybí.
Až se projdete lesem na Území dravce, budete už dozajista vědět, co to je.
Pokud milujete výlety po naší vlasti, určitě se sem zajeďte podívat. Na www.uzemidravce.cz se můžete inspirovat tipy na výlety. Jsou zpracované do jednoduchých návodů a map, které je možné vytisknout s sebou na cestu. Zároveň jsou na této stránce i aktuální pozvánky na akce, které probíhají na Území dravce.
Prázdniny jsou tady, tak hurá na výlet! Příroda na Vysočině má pořád ještě grády.
Více na www.uzemidravce.cz
Nový komentář
Komentáře
Jsou výborné!
Občas klobása neuškodí.
Klobásy nejím, jsou moc tučné.
Fermentované uzeniny jsou kvalitní, také je kupuji.