Lehký bramborový salát s kapary, ředkvičkami a koprem

Ingredience:

  • 800 g uvařených brambor
  • 3 uvařená vejce
  • 100 g kapar v nálevu
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Postup:

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a vložte do mísy. Kapary přeceďte od nálevu a přidejte k bramborám do mísy. Ředkvičky nakrájejte na slabé plátky a přidejte do mísy. Vše osolte a opepřete dle chuti, přidejte jogurt, hořčici a na kostičky nakrájená vejce. Důkladně promíchejte a podávejte ozdobené nasekaným koprem. Více o receptu ZDE

Rýžové nudle s krevetami, ředkvičkami, okurkou a koriandrem

Ingredience:

  • 100 g oloupaných a vařených krevet
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1/2 salátové okurky
  • 6 ředkviček
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • koriandr

Postup:

Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Na pánvičce rozpalte olivový olej a orestujte krevety dorůžova. Krevety promíchejte s nudlemi ve velké míse. Poté přidejte nakrájené ředkvičky, cibuli a okurku. Dle chuti osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou. Důkladně promíchejte. Naservírované porce na závěr ozdobte čerstvým koriandrem. Více o receptu ZDE

Více na TESCO.CZ

Reklama