DSC_1248.jpg (77 KB)

Mufiny jsou perfektní moučník, který vypadá hezky na talíři, když k vám přijde návštěva, ale také je pohodlně zabalíte jako svačinku na cesty nebo dětem do školy. Dnešní recept je sezónní, využijeme výbornou rebarboru. Ta jde dohromady s tvarohem a v mufinách vám moc zachutná.

Toto těsto je trochu hutnější, není tak nadýchané jako mufiny podle jiných receptů, tak se nebojte, že jste něco pokazili. 

Suroviny

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 vanička polotučného tvarohu (250 g)
  • 150 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva 
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • 4 stonky rebarbory

DSC_1240.jpg (100 KB)

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si formu na mufiny, kterou vyložíte papírovými košíčky. Ideální je forma na velké mufiny, do které se vejde 12 kousků.

Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte tvaroh a rozpuštěnou Heru. Promíchejte.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, špetkou soli, skořicí. Po částech vmíchejte do směsi s tvarohem a vejci.

Umíchejte hladké těsto. 

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Vmíchejte do těsta.

Naplňte papírové košíčky. Uvedené množství těsta vyjde na 12 až 15 mufinů. Košíčky můžete naplnit téměř po horní okraj.

Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut. 

Nechejte vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chcete vyzkoušet další mufiny podle našeho magazínu?

Mufiny se zkaramelizovanými jablky

mufin.jpg (73 KB)

Rybízové mufiny s jogurtem

muffin2.jpg (124 KB)

Dýňové mufiny s pekanovými ořechy

muffin.jpg (36 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit