Výroba vlastních džemů, marmelád, želé a hustých sirupů z ovoce, květů a bylinek pomocí výrobků značky Dr. Oetker je velmi jednoduchá a hravě ji zvládne i úplný začátečník.
Vaše domácí džemy, marmelády a sirupy jsou nejen rychle hotové, ale pokud budete postupovat podle návodu na obale, máte záruku, že se vám vše dokonale povede a ovoce si zachová skvělou a plnou chuť.
S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří!
Pojďte se s námi zapojit do testování! Hledáme 20 čtenářek, které s námi budou testovat produkty pro želírování od Dr.Oetker! Co budete s námi testovat? V balíčku najdete po 4 kusech od všech těchto produktů a můžete se s nimi hned pustit do přípravy vašich domácích ovocných džemů, marmelád, sirupů nebo želé. Těšíme se na vaše recenze, které následně zpracujeme do článků. Do testu se zapojí naše redakce a také spřátelené bloggerky. |
Co budeme testovat? V balíčku najdete po 4 kusech těchto produktů!
Pektin
Pektiny se přirozeně vyskytuji předevšim ve slupkach ovoce a v buněčnych stěnach rostlin.
K ovocným druhům bohatých na pektin patři hlavně rybíz, angrešt, ale také jablka a citrusove plody. Pektin Dr. Oetker je modernim připravkem pro domácí zavařování džemů a marmelád.
Obsahuje pektiny z citrusovych plodů. Je100 % rostlinného původu a neobsahuje žádné konzervační látky! Díky tomuto jedinečnému přípravku si můžete vytvořit džem podle vlastní chuti. Třtinový nebo řepný cukr? S Pektinem Dr. Oetker si můžete sami vybrat, jaký cukr na přípravu džemu použijete. Zralé sladké meruňky nebo nakyslé višně? Oslaďte si svůj džem podle vlastní preference nebo podle zralosti ovoce. Pro sladké a zralé ovoce použijte méně cukru (0,7 kg cukru na 2 kg ovoce), pro nakyslé nebo meně zralé ovoce pak více cukru (1 kg na 2 kg ovoce). Připravte si i vy džem podle vlastní chuti!
Více ZDE
Gelfix Klasik 1:1
Tradiční želírovací přípravek k výrobě klasických sladkých marmelád, džemů a želé. Jeden sáček vystačí na 1 kg ovoce a 1,150 kg cukru, džem se vaří pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem. S Gelfixem Klasik 1:1 bude Váš hotový džem obsahovat 50 % ovoce.
Více ZDE
Gelfix Extra 2:1
S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu.
Jeden sáček vystačí až na 1 kg ovoce a 0,5 kg cukru a vaří se pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem. S Gelfixem Extra 2:1 bude Váš hotový džem obsahovat 66 % ovoce!
Více ZDE
Gelfix Super 3:1
Želírující přípravek pro zachování velmi výrazné ovocné chuti při použití minimálního množství cukru. Gelfix 3:1 je vhodný pro všechny, kteří chtějí šetřit kalorie a kteří si rádi vychutnají maximální chuť ovoce. Je též vhodný pro diabetiky, neboť normální cukr je možné nahradit umělými sladidly.
Jeden sáček vystačí na 1kg ovoce a 0,35 kg cukru a vaří se pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem. S Gelfixem Super 3:1 bude Váš hotový džem obsahovat až 73 % ovoce!
Více ZDE
Želírovací cukr se stévií 3:1
Připravete si džem s ovocným podílem až 74 % a nižším obsahem kalorií! Vyzkoušejte první želírovací cukr se stévií. Výrobek obsahuje výtažky z exotické rostliny Stevia rebaudiana, která obsahuje přírodní sladivé látky glykozidy steviolu, které jsou o mnoho sladší než cukr a neobsahují skoro žádné kalorie. Džem připravený s Želírovacím cukrem se stévií obsahuje až o 38 % méně kalorií než klasicky připravený džem (ovoce a cukr v poměru 1:1). Jedno balení Želírovacího cukru se stévií 250 g vystačí na 0,7 kg ovoce a vaří se jen 5 minut. Výrobek je vhodný na zpracování všech druhů ovoce.
Více ZDE
Sirupfix
Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru. Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru. Recept je jednoduchý: 1 kg ovoce + Sirupfix + 1 kg cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky.
Více ZDE
Kyselina citrónová MAXI 80 g
Nové MAXI balení kyseliny citrónové s praktickým zip-lock uzávěrem. Kyselina citrónová Dr. Oetker je jemně krystalická, bez hrudek a veganská. Tohoto všestranného pomocníka v kuchyni i domácnosti využijete:
Na dochucení nápojů, na podporu želírovacího procesu při přípravě džemů, marmelád a želé, na zavařování sirupů, jako náhradu octa při zavařování zeleniny, na okyselení zálivek do salátů a kompotů, na odstraňování vodního kamene např. ve varných konvicích, kávovarech či pračkách.
Více ZDE
Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
Přípravek zabraňuje tvorbě plísní a kvašení. Zajistí dlouhou trvanlivost zavařeného ovoce a zeleniny ve sklenici. Jeden balíček postačí na 5 kg ovoce nebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 litru nálevu nebo 5 litrů ovocného sirupu.
Více ZDE
Pokud se chcete zapojit do testování, tak se zúčastněte naší soutěže, která je s tímto testováním spojená. Vybereme 20 testerek, které následně získají balíčky se všemi produkty. Budeme se těšit na vaše recenze a výtvory! |