5b2cb99453b0eobrazek.pngVýroba džemů a marmelád je velmi jednoduchá. Hlavním pomocníkem je pektin. My jsme ve spolupráci se značkou Dr. Oetker Pektin testovali. Jak naše výroba džemů dopadla?

Klára Křížová
5b2cbb4d69780obrazek.pngMáme na zahradě třešně a višně, takže je to moje oblíbená činnost vždy každý červen. Jakmile dozrají, natrhám vše, co roste na stromech, a pak vše vypeckuji. Připravím si skleničky, vařím rozmixovanou směs, celá kuchyň voní sladkou vůní a já se těším, jak si pak dám hotový višňový nebo třešňový džem. Nejvíc miluji, když si nechám pár plodů zvlášť a v marmeládě mám pak větší kousky ovoce. S Pektinem od Dr. Oetkera to bylo velmi pohodlné a snadné. Jeden pytlíček vystačí na 2 kg ovoce, tak je dobré si vše zvážit a dobře dávkovat, aby džem nebyl moc hustý, nebo naopak moc řídký.  Moje džemy jsou skvělé, už stojí ve spíži a čekají, až je sníme!

Hana Růžičková
5b2cbb60efa60obrazek.pngU nás se zavařuje vše, co se urodí. Jahody, těch se nám urodilo pomálu, a ty jsme všechny sezobali. :) Ale na třešních jsme se vyřádili.
Zavařovala jsem s kamarádkou na chatě. Její manžel s dětmi trhal, my odpeckovávaly a pak zavařovaly. Celkem jsme společnými silami zpracovali 12 kilo vypeckovaných třešní! Strávili jsme s tím téměř celý víkend, byla u toho legrace a pohoda. A výsledek - DOKONALÝ.
S Pektinem Dr. Oetker se snad nemůže nic nepodařit.
A teď čekám a těším se na meruňky, rybíz a špendlíky.

Michaela Malečková
S Dr. Oetker zavařuji již hodně let a ráda, protože se mi vždy zadaří. Marmelády jsou luxusní a všichni mi je chválí. Tentokráte jsem zpracovávala 12 kg jahod, ale výsledek stojí za to. Překvapil mě Cukr na sirup a hned jsem ho zkusila. Lepší šťávu jsem nepila!
 
S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří!
 
5b2cb7290f1b9obrazek.pngPektin Dr. Oetker
Doporučená MOC je 39,90 Kč za 20 g. Toto množství vystačí na 2 kg ovoce.
Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Neobsahuje žádné konzervanty.
 
Jeden balíček Pektinu Dr. Oetker vystačí až na 2 000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1 000 g cukru podle toho, jak je ovoce zralé nebo podle toho, jak sladký džem budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému tak džem získá požadovanou konzistenci. Pektin Dr. Oetker je možné kombinovat s řepným i třtinovým cukrem.

Více na https://www.oetker.cz/cz-cs

5b2cbb7d03830obrazek.png
Do testování se také zapojilo 50 našich čtenářek, těšíme se na jejich zkušenosti.

Uložit

Reklama