Foto: Alena Kolaříková
Základ květákových placek je jednoduchý. Květák, sůl, vajíčko a mouka, strouhanka nebo ovesné vločky. A potom už je prostor pro fantazii. Hodí se do nich třeba kousky kuřecího masa, výborné je rybí filé a nejrůznější zelenina.
Suroviny
- 500 g vařeného květáku
- 3 vejce
- 150 g jemných ovesných vloček
- 120 g sýra - skvělá je gouda, eidam, ale třeba i parmezán nebo Gran Moravia
- 1 lžička soli
- 2 lžíce čerstvých bylinek
Postup
Vařený květák rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem. Přidejte vejce, strouhanku a nahrubo nastrouhaný sýr. Ochuťte solí a bylinkami. Hodí se i pepř.
Umíchejte těsto, které nebude téměř lepit. Smažte na malé vrstvě oleje z obou stran. Podávejte jako přílohu ke grilování nebo s brambory, bramborovou kaší, chlebem. Tyhle placičky chutnají skvěle i studené, hodí se tedy dětem na svačinu či na výlet.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Květákový mozeček s anglickou slaninou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Nejraději mám obalovaný květák, ale nepohrdnu i mozečkem.
U nás vítězí smažený květák. Také často dělávám vařený květák s osmaženou strouhankou a politý rozpuštěným máslem.
Květákové placičky je vynikající pochoutka