DSC_0973.jpg (134 KB)

Suroviny

  • 4 bílky
  • 1 a 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek šeříkový květů (žádné zelené části!!!)

na podávání

  • 250 g zakysané smetany
  • 3 lžíce lemon curd (citronový krém)
  • kůra z 1 citronu
  • borůvky, maliny, jahody
  • šeříkové květy
  • najemno nastrouhaná čokoláda (asi 1 lžíce)

Postup

Utrhněte květenství ze šeříku a oberte z něj pouze lístky. Je jedno, jakou zvolíte barvu. Nesmíte utrhnout žádné zelené části. Natrhejte hrnek květů.

Květy dejte do výkonného mixéru, spolu s cukrem a rozmixujte na hladkou směs.

DSC_0960.jpg (124 KB)

Bílky dejte šlehat do robota nebo šlehejte ručním šlehačem. Ušlehejte do pevné pěny. Postupně, po lžících, zašlehávejte šeříkový cukr.

Společně ještě chvíli prošlehejte. 

Sníh dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkejte jednotlivé pusinky.

DSC_0981.jpg (133 KB)

Pečte v troubě vyhřáté na 120 °C, hodinu.

Mezitím, co se pusinky pečou, připravte citronový krém. Lemon curd je něco jako citronový krém, konzistencí podobná marmeládě. Dnes koupíte ve většině marketů. Smíchejte lemon curd se zakysanou smetanou.

Hotové, vychlazené pusinky, přelijte citronovým krémem. Ozdobte ovocem, květy šeříku, nastrouhanou citronovou kůrou, jemně nastrouhanou čokoládou a klidně ještě kouskem rozdrobené pusinky. Vypadá to moc hezky.

DSC_0970.jpg (178 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Další jarní dezerty na našem magazínu

Jahodový piškotík

jahodovy1.jpg (41 KB)

Voňavý rebarborový koláč

rebarbora.jpg (51 KB)

Poctivý máslový rebarborový koláč

X-20170628162007449.jpg (424 KB)

Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková

Uložit