Co budete potřebovat?

(2 porce)
120 g kuřecího masa (prsa)
4 ks toustového chleba
2 vejce
20 g dijonské hořčice
60 g Selského bílého jogurtu Hollandia
Rukolu
Česnek
Sůl
Pepř
Brambory


Jak na to?

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a opečeme. Vejce rozklepneme do tukem vymazané pánve a necháme lehce osmažit, tak aby žloutek zůstal tekutý. Osolíme a opepříme. Toast opečeme na másle dokřupava. Připravíme si jogurtový dip smícháním jogurtu, hořčice a utřeného česneku se solí a pepřem.

Opečený toast pomažeme připraveným dipem, přidáme plátek kuřecího masa, rukolu, vejce. Můžeme znovu přelít dipem a přikryjeme druhým plátkem toastu.

K toustu si připravíme domácí chipsy. Nakrájíme brambory na tenké plátky, osušíme je papírovou utěrkou a poté vložíme do fritézy nebo smažíme na pánvi. Podle chuti osolíme.

Tip: Osmažené vejce můžeme použít i jako ozdobu vršku toustu. Jogurtový dip se skvěle hodí také jako příloha k domácím chipsům.

Foto: Hollandia

Inspirace na obědové sendviče

Rychlý sendvič: Tuňák v koriandrovém chlebu naan

naan1.jpg (79 KB)

Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou

sendvic2.jpg (135 KB)

Sendvič s krůtím masem

kruti2.jpg (142 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama