Suroviny (4 porce):
asi 1/2 kg mletého kuřecího masa
tři stroužky česneku
sůl, pepř
hořčice
vejce
trochu strouhanky
Postup:
Okořeněné maso promícháme s vejcem a troškou strouhanky. Namažeme je na krajíce chleba (může být i tvrdší, rozpeče se a natáhne šťávu z masa, a tím zjemní) ve vrstvě asi centimetr.
Vložíme na talíř a dáme do mikrovlnky na první stupeň asi na 3-4 minuty. Hotové maso není červené.
Tato pochoutka se dá péci také v předehřáté troubě na pečicím papíře, ale z MWT je to šťavnatější.
Hotové potíráme hořčicí, přidáváme kolečka cibule nebo kyselou okurku, čerstvá zelenina je také vynikající.
Podotýkám, že koření dáváme podle vlastního uvážení, jak to kdo má rád. U nás se dodržuje spíš klasické koření na sekanou i s majoránkou, ale stačí vegeta, kmín nebo - jako kdo chce.
Podstatný je postup!
Kupujeme kuřecí mleté v tzv. „kuřecích rájích", to ale není oficiální název, nechci dělat reklamu, ale říkalo se tomu tak a dá se těmto prodejnám podobně říkat, i když je má již několik firem. Je jemné, má zajímavou chuť a je podstatně levnější.
Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.
Nový komentář
Komentáře
zkusím
tak to nemusim
tak tohle jsme ještě nedělali
KLASIKA,je nej..
Sekanou jím jen vyjímečně
sekanou moc nemusím..
já se salmonely nebojím,dala bych si to :-)
jejda, jejda, to musí být extra blaf. Kuřecí separát na chlebu. O salmonele tady asi nikdo nikdy neslyšel.
idealni by bylo kdyby mi to na talirku uz nekdo prinesl, ale zda se to byt skvele, uricte vyzkousime...
Vypadá to fakt lákavě
vypadá to báječně! :D
Jojo, něco podobného dělá mamča - říká tomu "stranžanky" a místo česneku a koření tam dává jen kořenící směs čubrica, mňam.
Taky bych to dala do trouby. Jinak dobré.
vypadá to skvěle,v co nejbližší době to vyzkouším.
tak to určitě vyzkouším,to vypadá dobře :-)
pridavam nastrouhany vareny brambor ...doporucuji vylepsit....
tohle dělala tchýně, ale opékala to tou stranou se sekanou na pánvi...nebylo to špatné
dajdada — #3 Taky bych to dala do klasické trouby na delší dobu, 3 minuty v mikrovlnce mi pro syrové kuřecí maso nepřipadají zrovna dostatečné. A když n ato takkoukám, radši bych si dala klasickou sekanou s chlebem.
br... syrové maso na chleba a pak do mikrovlnky, to mám husí kůži. Bála bych se salmonely. Když už, tak radši bych to šoupla do klasické trouby a tam bych to nechala hódně dlouho.