sekaná

Suroviny (4 porce):
asi 1/2 kg mletého kuřecího masa
tři stroužky česneku
sůl, pepř
hořčice
vejce
trochu strouhanky


Postup:
Okořeněné maso promícháme s vejcem a troškou strouhanky. Namažeme je na krajíce chleba (může být i tvrdší, rozpeče se a natáhne šťávu z masa, a tím zjemní) ve vrstvě asi centimetr.
Vložíme na talíř a dáme do mikrovlnky na první stupeň asi na 3-4 minuty. Hotové maso není červené.
Tato pochoutka se dá péci také v předehřáté troubě na pečicím papíře, ale z MWT je to šťavnatější.
Hotové potíráme hořčicí, přidáváme kolečka cibule nebo kyselou okurku, čerstvá zelenina je také vynikající.

Podotýkám, že koření dáváme podle vlastního uvážení, jak to kdo má rád. U nás se dodržuje spíš klasické koření na sekanou i s majoránkou, ale stačí vegeta, kmín nebo - jako kdo chce.
Podstatný je postup!

Kupujeme kuřecí mleté v tzv. „kuřecích rájích", to ale není oficiální název, nechci dělat reklamu, ale říkalo se tomu tak a dá se těmto prodejnám podobně říkat, i když je má již několik firem. Je jemné, má zajímavou chuť a je podstatně levnější.

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.