cibule.jpg

Foto: Shutterstock

Zažil to jistě už každý. Když krájíme cibuli, je téměř nevyhnutelné, aby nás začaly pálet oči a po tvářích se nám kutálely slzy. Existuje však trik, díky kterému slzení i pálení očí můžete předejít. Na svém Instagramu ho zveřejnil indický šéfkuchař Saransh Goila.
 
Cibuli oloupejte a dejte ji na 10 minut do mrazáku, nebo na 30 minut do lednice. Následně ji vyndejte, odřízněte kořenového „bubáka“ a pokračujte v krájení. „Nakrájím asi tak 100 kilo cibule denně, takže jsem se naučil tento trik. Také je možné cibuli před krájením namočit ve studené vodě. I to funguje,“ prozradil Goila. „Mám ale raději mrazák,“ dodává.
 
Podle něj není žádný trik stoprocentní, ale tento je rozhodně nejblíže k úspěchu.

Zdroj: Instagram Saranshe Goily

Reklama