Jedna jako druhá
Pokud chcete po otevření balení sardinek najít vždy celé, nerozdrobené rybičky té správné velikosti, máme pro vás tip: sardinky norské značky King Oskar. Značka King Oscar Vám tyto vlastnosti zaručuje. Tyto sardinky můžeme použít nejen k pomazánkám, ale i na ozdobu chlebíčků nebo jednohubek. Kromě toho vám v závěru článku přinášíme pár velmi zajímavých receptů.

 

Sardinka umí sama o sobě mnohé zázraky
Pokud chcete zvýšit přísun jedné z nejdůležitějších nenasycených mastných kyselin Omega 3, doporučujeme Vám zakoupení sardinek. Omega 3 umí mnohé zázraky a působí jako prevence řady závažných onemocnění. Dokáže také posílit srdce, mozek, kosti  a chrání i kůži. Pokud si chcete být jisti, že je ve vašich rybičkách obsažena v dostatečném množství, pak skvělou volbou jsou sardinky King Oscar. Díky okamžitému zpracování vylovených ryb a ruční výrobě zachovávají sardinky norské značky King Oscar vysoký obsah těchto nenasycených mastných kyselin.

 

 

Blahodárné působení kyselin Omega 3

Nenasycené mastné kyseliny Omega 3 blahodárně působí především na kardiovaskulární procesy, zlepšují proudění krve v těch nejjemnějších cévách – vlásečnicích, regulují hodnotu krevního tlaku a zabraňují tvorbě krevních sraženin. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, jsou nezbytně nutné k řadě elementárních procesů,  především k růstu a obnově buněk. Jedno balení sardinek King Oscar pokryje 40 % denní potřeby proteinů dospělého člověka a stačí saturovat denní potřebu vitaminu D.

 

Více informací o sardinkách King Oscar naleznete ZDE

 

 

Díky kvalitě těchto sardinek je můžeme použít například ke zhotovení výtečného salátu nebo chuťovek!

 

Baltické sardinky pikantní s cibulkou, křenem a pažitkou jako předkrm nebo malé jídlo (4 porce)

 

Baltické sardinky        4 ks

Cibule                          200 g

Křen                            100 g

Pažitka                          30 g

Citron                              1 ks

 

 

Baltické sardinky dáme na talíř a pokapeme citronovou šťávou. Na jemno nakrájenou cibulku promícháme s nastrouhaným křenem a pažitkou. Sardinky na talíři posypeme touto směsí a podáváme. Jako přílohu můžeme zvolit chléb, pečivo.

 

CHUŤOVKY Z LISTOVÉHO TĚSTA S BALTICKÝMI SARDINKAMI

A KAPARY (40 ks)

 

Baltické sardinky   6 ks

Listové těsto     200 g

Kapary             100 g

Vejce                 4 ks

Zelená petržel

 

Sardinky nejprve osušíme – necháme je vcelku. Kapary rozsekáme nadrobno se zelenou petrželí a přidáme nakrájené sardinky.

Z listového těsta si vyválíme velký plát a kulatým tvořítkem o průměru asi 4 cm vykrájíme kolečka. Doprostřed dáme sardinky s kapary a druhým kolečkem překryjeme a dobře okraje spojíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 8-10 minut dozlatova.

 

Na stránkách Žena-in.cz právě začíná soutěž s King Oscar! Chcete se zúčastnit? Klikněte ZDE!

Reklama