Naše stravovací návyky

Stravovací návyky nás středoevropanů vycházejí historicky z polohy naší země. Přesto bychom měli do svého jídelníčku pravidelně zařazovat i ryby, hlavně mořské.

Jednou z dostupných možností jsou sardinky norské značky King Oscar. Doporučená maloobchodní cena tohoto delikatesního výrobku je 14,60 Kč, a je tedy naprosto srovnatelná s jinými sardinkami střední cenové hladiny.

Sardinky King Oscar si tak může dopřát opravdu každý.

 

 

Čím drobnější, tím lepší

V každé krabičce najdete stejné rybičky ve dvou vrstvách.

Čím je sardinka drobnější, tím je kvalitnější a King Oscar Vám vždy zaručí tu nejvyšší kvalitu. Balení je velmi výhodné svým objemem  (porce 110 g je optimální pro přípravu jednoho jídla).

 

Dnes vám přinášíme recept na ochucené baltické sardinky, který je skutečně velmi snadný. Jeho jednoduchost ale neubírá na jeho kvalitě.

Další recept je na velmi lákavou omáčku k tolik oblíbeným těstovinám. Neváhejte a uvařte dnes těstoviny trochu jinak.

 

 

 

Baltické sardinky s omáčkou Vinaigrette (4 porce)

 

Sardinky v řecké omáčce                   4 ks

Olivový olej                                           50 g

Citron                                                  1 ks

Mlýnek provensálské koření Vitana         30 g

Vejce                                                   4 ks

Pažitka, zelená petržel

 

Předem si uvaříme vajíčka natvrdo, nahrubo je rozsekáme a přidáme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, pažitku a zelenou petrželku jemně pokrájenou. Vše lehce promícháme, sardinky dáme na talíře (nebo mísu) a touto omáčkou je přelijeme. Podáváme s pečivem nebo bagetou.

 

Penne s baltickými sardinkami,  petrželkou a smetanovou omáčkou (4 porce)

 

Baltické sardinky         4 ks

Penne              500 g

Smetana           200 g

Mléko               100 g

Olej                    50 g

Hladká mouka   100 g

Bazalka

Petrželka

Sůl

Bílý pepř

 

Těstoviny uvaříme klasickým způsobem.

Do hrnečku  nalijeme lehce rozpálený olej, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, do které nalijeme smetanu a mléko. Přitom stále mícháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme vařit asi 10 minut. Dále nakrájíme sardinky, bazalku a petrželku, vše přidáme do hrnečku a vaříme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme. Hotovou omáčku smísíme s těstovinami, dozdobíme a můžeme podávat.

 

Soutěž o skvělé ceny pokračuje ZDE . Více informací naleznete TADY .

TÉMATA:
DŮM A BYT