Naše stravovací návyky
Stravovací návyky nás středoevropanů vycházejí historicky z polohy naší země. Přesto bychom měli do svého jídelníčku pravidelně zařazovat i ryby, hlavně mořské.
Jednou z dostupných možností jsou sardinky norské značky King Oscar. Doporučená maloobchodní cena tohoto delikatesního výrobku je 14,60 Kč, a je tedy naprosto srovnatelná s jinými sardinkami střední cenové hladiny.
Sardinky King Oscar si tak může dopřát opravdu každý.
Čím drobnější, tím lepší
V každé krabičce najdete stejné rybičky ve dvou vrstvách.
Čím je sardinka drobnější, tím je kvalitnější a King Oscar Vám vždy zaručí tu nejvyšší kvalitu. Balení je velmi výhodné svým objemem (porce 110 g je optimální pro přípravu jednoho jídla).
Dnes vám přinášíme recept na ochucené baltické sardinky, který je skutečně velmi snadný. Jeho jednoduchost ale neubírá na jeho kvalitě.
Další recept je na velmi lákavou omáčku k tolik oblíbeným těstovinám. Neváhejte a uvařte dnes těstoviny trochu jinak.
Baltické sardinky s omáčkou Vinaigrette (4 porce)
Sardinky v řecké omáčce 4 ks
Olivový olej 50 g
Citron 1 ks
Mlýnek provensálské koření Vitana 30 g
Vejce 4 ks
Pažitka, zelená petržel
Předem si uvaříme vajíčka natvrdo, nahrubo je rozsekáme a přidáme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, pažitku a zelenou petrželku jemně pokrájenou. Vše lehce promícháme, sardinky dáme na talíře (nebo mísu) a touto omáčkou je přelijeme. Podáváme s pečivem nebo bagetou.
Penne s baltickými sardinkami, petrželkou a smetanovou omáčkou (4 porce)
Baltické sardinky 4 ks
Penne 500 g
Smetana 200 g
Mléko 100 g
Olej 50 g
Hladká mouka 100 g
Bazalka
Petrželka
Sůl
Bílý pepř
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem.
Do hrnečku nalijeme lehce rozpálený olej, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, do které nalijeme smetanu a mléko. Přitom stále mícháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme vařit asi 10 minut. Dále nakrájíme sardinky, bazalku a petrželku, vše přidáme do hrnečku a vaříme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme. Hotovou omáčku smísíme s těstovinami, dozdobíme a můžeme podávat.
Soutěž o skvělé ceny pokračuje ZDE . Více informací naleznete TADY .
Nový komentář
Komentáře
občas si udělám rychlou pomazánku: sardinky a sladkokyselé okurky na drobno nakrájené, to vše dohromady a na chleba, je to
Myslela jsem, že tyhle sardinky budou nějak předražený (třeba jako tuňáci od Rio Mare), tak jsem na ně včera koukala u nás v sámošce a kupodivu nejsou, stojí jen o pár korun víc, než ty nejlevnější - za tu 110 g krabičku 15,90.- Kč
já nevím proč do všeho cpou jíšku! sardinky v oleji, smetana, další olej, mouka a pak abych jedla jen zelí, aby se ty kalorie nějak dopočetly. A potom jíška je hnusná, no kdo chce jíst mouku nasycenou tukem? To když už kalorie, tak radši něco dobrého
Já radši zavináče
Čerstvý chléb, máslo a "šproty"... , po tom se můžu utlouct ... rychlé, chutné, zdravé ... a k tomu ... a je rozhodnuto, dnes si je dám na večeři ...
Jéé, jako dítě jsem měla nařízeno jíst sardinky kvůli chronickému kašli , ale léta je nekupuju - všichni straší karcinogenními účinky.