Samosa-s-kozim-syrem-a-medem-zdroj-Soignon.jpg

Suroviny:

  • listové těsto
  • 1 váleček kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
  • 1-2 větší jablka (vhodnější jsou sladko-kyselá jablka)
  • med
  • vlašské ořechy

Postup:

1. Z listového těsta pomocí rádélka vyřízneme čtverce o rozměrech cca 12x12 cm.
2. Jablko zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na menší kostičky.
3. Na polovinu čtverce poklademe plátek kozího sýra Soignon, kostičky jablka, nahrubo podrcené vlašské ořechy a zakápneme trochou medu.
4. Čtverec těsta překlopíme a vytvoříme trojúhelníkovou kapsu - Samosu. Okraje těsta přimáčkneme rukojetí jídelního nože.
5. Pečeme po dobu 5 až 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud těsto nezezlátne.