63b59217eaf29image.png

Na 4 porce budete potřebovat: 

  • 500 g červené vařené řepy 
  • 100 ml jablečného octa 
  • 20 g čerstvého křenu
  • 120 g palmového cukru 
  • 5 g zauzený Kampotský pepř La Plantation  
  • 50 ml olivového oleje, špetka soli
  • 50ml citrónová šťáva
  • půl kg švestek, špetka skořice 
  • 1 granátové jablko
  • 50 g uzených mandlí

Postup: 

Řepu uvaříme a necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Nastrouháme čerstvý křen najemno a lehce zakápneme jablečným octem. Z palmového cukru, pepře, soli a olivového oleje vymícháme hladkou emulzi, kterou vmícháme do řepy. Švestky nakrájíme na čtvrtky a lehce je opečeme na olivovém oleji, zakápneme je citronovou šťávou a přidáme skořici. Řepa chutná lépe, když je naložená den dopředu. Před podáváním vše smícháme a posypeme uzenými mandlemi, které na sucho opečeme na pánvi. Na dekoraci vypadá a chutná skvěle granátové jablko.

Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó.

Jak na pečenou řepu

2.jpg (130 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Červená řepa s kozím sýrem a rukolou

1.jpg (66 KB)

Foto: Alena Kolaříková