DSC_0095.jpg (90 KB)

Když navíc spojíte letní s grilování se svěžím salátem, máte připravený dokonalý oběd nebo skvělou večeři. 

Suroviny

  • 4 předvařené nebo předpečené červené řepy
  • 400 g čerstvého baby špenátu
  • 250 g tvrdého mladého kozího sýra
  • 2 hrsti dýňových semínek
  • kůra z 1 pomeranče

na zálivku

  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového bzeneckého octa
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

příloha

  • celozrnná bageta

DSC_0096.jpg (118 KB)

Postup

Předvařenou červenou řepu oloupejte. Můžete koupit i hotovou předvařenou a loupanou červenou řepu, vakuově zabalenou. Tím si ještě více ušetříte práci.

Oloupanou řepu nakrájejte na plátky, pokud možno stejně silné, asi půl centimetru.
Rozpalte si gril.

Špenátové listy operte a osušte. Naskládejte na připravené talíře. Kozí sýr nakrájejte na plátky.
Připravte si marinádu na řepu a špenát.

Všechny suroviny na marinádu dejte do malého hrnce. Přidejte asi polovinu nastrouhané kůry z jednoho pomeranče. Pomaličku zahřívejte na plotně, nemusí vařit, jen se všechny suroviny pěkně propojí.

DSC_0107.jpg (92 KB)

Bagetu nakrájejte na tenké plátky a dejte opéct buď do trouby, nebo můžete také na gril. Pěkně dokřupava.
Na gril naskládejte řepu a také kozí sýr. Řepu ugrilujte pěkně pořádně, z obou stran. Kozí sýr jen krátce, ať se nezačne příliš roztékat. 

Grilovanou řepu a kozí sýr naskládejte na připravený baby špenát. Zasypejte dýňovými semínky a posypejte zbylou pomerančovou kůrou. Přelijte marinádou.

Podávejte s křupavými plátky bagety.
 
Náš tip: Chcete krásně natvarované tenké plátky bagety. Dejte plátky opékat do trouby namáčknuté v malé zapékací misce.

Dobrou chuť přeje Elly.

5d03627febce8hellokecup.png (357 KB)

Náš tip! Co nesmí chybět k letní grilovačce?

Grilovací sezóna právě začíná, tak jsme v redakci uvítali možnost testování, které je spojeno právě s grilováním! Milujete kečup? Nebo vaše děti milují kečup? Některá jídla si bez kečupu ani nedovedeme představit a na správné grilovačce nesmí chybět! Kečup HELLO si letos nově můžete koupit v inovativním a praktickém balení kapsičky 200 g - obsahuje 165 g rajčat na 100 g kečupu a je sterilován, tedy neobsahuje žádné konzervační látky! Můžete si vybrat ze dvou variant – ostrý a jemný kečup. Malé 200g balení s praktickým uzávěrem se ale určitě hodí i těm, pro koho je velké balení 500 ml zbytečně velké. Oceňujeme, že kečupy HELLO jsou vyrobeny z kvalitních surovin a neobsahují žádné konzervační látky, jsou k dostání v obchodech Billa.

Reklama