mrk.jpg
POTŘEBUJETE:

  • 1 kg mrkve i s natí
  • 200 g kuskusu
  • 200 g kozího parmezánu
  • hrst zelené petrželové natě
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 5 lžic kvalitního olivového oleje
  • 3 lžíce Bzeneckého červeného
  • vinného octa
  • 1 lžíci medu
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý červený pepř

PŘÍPRAVA:
Z mrkví odkrojíme zelené natě a část si jich schováme stranou. Mrkve potřeme 1 lžící olivového oleje, ochutíme solí a pepřem. Připravíme na grilu. Grilujeme, dokud mrkev pěkně neztmavne a nezměkne. Takto připravenou mrkev můžete mít v lednici několik dní a můžete ji i zmrazit. Takže si ji můžete připravit při víkendové grilovačce a přes týden si z ní uvařit tenhle salát.

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zelené části si necháme stranou a bílé části opečeme dozlatova na 1 lžíci olivového oleje. Kozí parmezán nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
mkres.jpg
Do malé misky dáme zbylý olivový olej, vinný ocet, med, lžičku soli a podle chuti pepř. Umícháme zálivku.

Petrželovou nať a zelenou nať z jedné mrkve (jen jemnější konce) nasekáme nadrobno. Grilovanou mrkev nakrájíme na kolečka.

Promícháme vše společně – uvařený kuskus, nakrájenou mrkev, opečenou cibuli, na kolečka nakrájené zelené části jarní cibulky, najemno nasekanou petržel a mrkvovou nať. Vsypeme kozí parmezán. Vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme půl hodiny stát při pokojové teplotě.

Inspirujte se více než stovkou receptů s Bzeneckými octy a kouzlete s nimi jako světoví šéfkuchaři!

60e8102ee2284obrazek.png

Reklama